MamutDK Postat Iulie 10, 2017 Postat Iulie 10, 2017 Sony TC-K6B Trochę danych technicznych za Hifiengine: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Tape Type: type I, FeCr, CrO2 Noise Reduction: B Frequency Response: 20Hz to 18kHz (FeCr tape) Signal to Noise Ratio: 64dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.05% Total Harmonic Distortion: 1.3% Input: 77.5mV (line), 0.25mV (mic) Output: 0.775V (line) Dimensions: 430 x 170 x 310mm Weight: 9.5kg Finish: black, silver Year: 1978 Ten magnetofon zakupiłem z powodu ciekawości, jak brzmią i wyglądają "na żywo" konstrukcje Sony z dawnych lat. Nie zawiodłem się. Wykonanie detali i ogólnie całości bardzo dobra. Po korekcji ustawień głowicy i poziomów odtwarzania magnetofon nabrał "skrzydeł" i sprawuje się świetnie. Posiada ferrytową głowicę play/rec, która jest chyba niezniszczalna. Po magnetofonie widać, że był dość mocno używany. Na głowicy ani śladu. Kolejna konstrukcja, po Kenwoodzie KX-2060, posiadająca taki typ i zero oznak używania. Mają teoretycznie problemy z taśmami "metal", ale ja ich nie używam, więc problem mnie przynajmniej na razie nie dotyczy. Mechanizm zastosowany w tym magnetofonie jest dosyć głośny, ale niezawodny. Sony, odkąd do mnie przyjechał, przeszedł tylko wspomnianą regulację i czyszczenie rolki napędowej. Nic więcej. Zapobiegawczo zakupiłem paski do niego, ale chyba trochę na wyrost. Stan obecnych jest naprawdę niezły. Magnetofon dla pasjonata marki Sony i magnetofonów "vintage". Wielki, ale nie głęboki i ciężki. Wykonanie detali frontu jest naprawdę urzekające. Napisy są frezowane..... Piękne. Kilka zdjęć dla pokazania konstrukcji. 2
Admin sherlock Postat Iulie 10, 2017 Admin Postat Iulie 10, 2017 Najbardziej intrygujące są te wałeczki z zębatkami, jakimiś popychaczami .... . Co to do cholery wymyślili??? Będą zbliżenia albo może nawet film pokazujący "toto" w akcji?
MamutDK Postat Iulie 10, 2017 Autor Postat Iulie 10, 2017 "TOTO" jak to powiem jest mechanizm "soft touch", hi hi. Klawisze funkcyjne są wciskane i ten mechanizm jakoś przenosi ten ruch na włączenie określonej funkcji. Działa dość głośno o czym wspominałem. Jakie to szczęście, że mój jest sprawny. Też nie za bardzo wiem jak to działa.
Postări Recomandate
Postat de sherlock,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
1 reacție
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum