Sari la conținut

Sony TC-K6B

Postări Recomandate

Postat

Sony_TC-K6B_front.jpg.e1051b4e2e3d5ab31f4ddba27decf125.jpg

Sony TC-K6B

Trochę danych technicznych za Hifiengine:

• Type: 2-head, single compact cassette deck
  • Track System: 4-track, 2-channel stereo
  • Tape Speed: 4.8 cm/s
  • Heads: 1 x record/playback, 1 x erase
  • Tape Type: type I, FeCr, CrO2
  • Noise Reduction: B
  • Frequency Response: 20Hz to 18kHz  (FeCr tape)
  • Signal to Noise Ratio: 64dB  (dolby B)
  • Wow and Flutter: 0.05%
  • Total Harmonic Distortion: 1.3%
  • Input: 77.5mV (line), 0.25mV (mic)
  • Output: 0.775V (line)
  • Dimensions: 430 x 170 x 310mm
  • Weight: 9.5kg
  • Finish: black, silver
  • Year: 1978

Ten magnetofon zakupiłem z powodu ciekawości, jak brzmią i wyglądają "na żywo" konstrukcje Sony z dawnych lat. Nie zawiodłem się. Wykonanie detali i ogólnie całości bardzo dobra. Po korekcji ustawień głowicy i poziomów odtwarzania magnetofon nabrał "skrzydeł" i sprawuje się świetnie. Posiada ferrytową głowicę play/rec, która jest chyba niezniszczalna. Po magnetofonie widać, że był dość mocno używany. Na głowicy ani śladu. Kolejna konstrukcja, po Kenwoodzie KX-2060, posiadająca taki typ i zero oznak używania. Mają teoretycznie problemy z taśmami "metal", ale ja ich nie używam, więc problem mnie przynajmniej na razie nie dotyczy.

Mechanizm zastosowany w tym magnetofonie jest dosyć głośny, ale niezawodny. Sony, odkąd do mnie przyjechał, przeszedł tylko wspomnianą regulację i czyszczenie rolki napędowej. Nic więcej. Zapobiegawczo zakupiłem paski do niego, ale chyba trochę na wyrost. Stan obecnych jest naprawdę niezły.

Magnetofon dla pasjonata marki Sony i magnetofonów "vintage". Wielki, ale nie głęboki i ciężki. Wykonanie detali frontu jest naprawdę urzekające. Napisy są frezowane..... Piękne.

Kilka zdjęć dla pokazania konstrukcji.

Sony_TC-K6B_inside.jpg.84294140a454e870f9577eda700f030d.jpgSony_TC-K6B_inside1.jpg.39bef80a82744fbe86e22cd0d5617f57.jpgSony_TC-K6B_inside2.jpg.94c064d8fea619c540e4bedb819fa269.jpg

Sony_TC-K6B_inside3.jpg.a731bc74be86e3c92806fe7b29617e20.jpgSony_TC-K6B_inside4.jpg.6053a5b28bd43cc3ba07a8023a68ca91.jpg

• +1 2
  • Admin
Postat

Najbardziej intrygujące są te wałeczki z zębatkami, jakimiś popychaczami .... . Co to do cholery wymyślili??? Będą zbliżenia albo może nawet film pokazujący "toto" w akcji?

Postat

"TOTO" jak to powiem jest mechanizm "soft touch", hi hi. Klawisze funkcyjne są wciskane i ten mechanizm jakoś przenosi ten ruch na włączenie określonej funkcji. Działa dość głośno o czym wspominałem. Jakie to szczęście, że mój jest sprawny. Też nie za bardzo wiem jak to działa.  ;)

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.