Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

Technics RS-B80R

80r3.jpg

Technics RS-B80R - wypuszczony na tylko na rynek japoński. Ponoć taki rs-b905 ze wsadzonym REVERSE'm, wykastrowaną kalibracją taśmy, za to rozbudowany o ilość wejść i wyjść. Na rynku europejskim - nie do osiągnięcia. Biały kruk? Ktoś z Was ma bardziej rozbudowaną więdze ode mnie na temat tego magnetofonu i mógłby rozwiać tajemnicze, dodatkowe dwa wyjścia? na tylnym panelu? Dodatkowo na froncie "magiczne" przyciski DUAL OPERATION - off, series play, editing. Cudak :D Czy z racji tego, że rodowity Japończyk ma prawo zagrać lepiej niż RS-B905? Nie jest tajemnicą, że na Japonię wypuszczali sprzęt lepszy. W internecie same szczątkowe informacje na jego temat, nie pisząc już o samej instrukcji, czy service manual'u. Ciekawi mnie, czy jeśli przełożyć inny zasilacz to czy wystarczy by działał z naszym napięciem?

80r5.jpg  80r4.jpg  80r2.jpg  80r.jpg

Postat

Technics RS-B80R to bardzo ciekawy magnetofon owszem, ale ma mało wspólnego z 905-tką (tylko wskaźniki). Kiedyś myślałem że to bardzo zbliżony model do 905 ale kolega który go posiadał szybko rozwiał moje wątpliwości. Elektronika to normalny dwu głowicowy deck z auto-rewersem, zbudowany na podbudowie europejskiego modelu RS-B608R z dołączonymi funkcjami edycyjnymi i lepszą amorficzna głowicą. Funkcje edycyjne są mi niezbyt jasne (są one oparte o trzy klawisze obok pokrętła poziomu zapisu) , posiada także dodatkowe wejścia (nie zdublowane te "edycyjne") z tyłu i dodatkowe z przodu panelu.

RS-B80R.jpg  RS-B80R tył.jpg

https://audio-heritage.jp/TECHNICS/player/rs-b80r.html

Zapożyczone video z YT:

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.