rutkose Postat Martie 26, 2019 Postat Martie 26, 2019 Technics RS-B80R Technics RS-B80R - wypuszczony na tylko na rynek japoński. Ponoć taki rs-b905 ze wsadzonym REVERSE'm, wykastrowaną kalibracją taśmy, za to rozbudowany o ilość wejść i wyjść. Na rynku europejskim - nie do osiągnięcia. Biały kruk? Ktoś z Was ma bardziej rozbudowaną więdze ode mnie na temat tego magnetofonu i mógłby rozwiać tajemnicze, dodatkowe dwa wyjścia? na tylnym panelu? Dodatkowo na froncie "magiczne" przyciski DUAL OPERATION - off, series play, editing. Cudak Czy z racji tego, że rodowity Japończyk ma prawo zagrać lepiej niż RS-B905? Nie jest tajemnicą, że na Japonię wypuszczali sprzęt lepszy. W internecie same szczątkowe informacje na jego temat, nie pisząc już o samej instrukcji, czy service manual'u. Ciekawi mnie, czy jeśli przełożyć inny zasilacz to czy wystarczy by działał z naszym napięciem?
audiotone Postat Martie 26, 2019 Postat Martie 26, 2019 Technics RS-B80R to bardzo ciekawy magnetofon owszem, ale ma mało wspólnego z 905-tką (tylko wskaźniki). Kiedyś myślałem że to bardzo zbliżony model do 905 ale kolega który go posiadał szybko rozwiał moje wątpliwości. Elektronika to normalny dwu głowicowy deck z auto-rewersem, zbudowany na podbudowie europejskiego modelu RS-B608R z dołączonymi funkcjami edycyjnymi i lepszą amorficzna głowicą. Funkcje edycyjne są mi niezbyt jasne (są one oparte o trzy klawisze obok pokrętła poziomu zapisu) , posiada także dodatkowe wejścia (nie zdublowane te "edycyjne") z tyłu i dodatkowe z przodu panelu. https://audio-heritage.jp/TECHNICS/player/rs-b80r.html Zapożyczone video z YT:
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum