Sari la conținut

Kompatybilność głowic Revox'a i Studer'a

Postări Recomandate

Postat

Chwilowo jestem w pracy, więc sprawę głowic pozostawiam do jutra otwartą.

• Răspunsuri 10
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• ArturP

7

• sherlock

4

Cele mai bune postere din acest subiect

Imagini postate

• Admin
Postat
11 godzin temu, ArturP napisał:

Chwilowo jestem w pracy, więc sprawę głowic pozostawiam do jutra otwartą.

Arturze czytałem dyskusje n/t głowic na AS i przyznaję rację Romanowi - głowice są różne i co do tego nie mam wątpliwości. Istotniejsza jest inna kwestia - czy bez doświadczenia w produkcji magnetofonów szpulowych można stworzyć nowy model i to dobrze działający i brzmiący? No chyba, że będziemy mieli do dyspozycji inżynierów z firm stricte szpulowych.Tu można mieć pewne obawy. Thorensowi doświadczenia w gramofonach nie zaprzeczymy, ale tu jednak jest magnetofon szpulowy. Prowadznie taśmy też "udziwnione". Czyżby chęć odróżnienia się od Revox'a?

12 godzin temu, Studer napisał:

jeden z moich Revox'ów PR99 ma założone talerze, pracuje w pozycji pionowej i "przyjmuje" taśmy nawinięte na bobinkach. Oczywiście wymaga to nieco zręczności przy zakładaniu, ale do dnia dzisiejszego nic się nie wydarzyło co miałoby dyskwalifikować pracę magnetofonu w pozycji pionowej.

Wymaga to jednak perfekcyjnej pracy magnetofonu i braku luźnego nawinięcia taśmy. Niechby jeden talerz był zbyt słabo wyhamowany .... nie chciałbym rozplątywać tasiemki :) Ale uczta dla oczu jak sie patrzy na otwarte talerze.

• Admin
Postat

Powiem szczerze, że na zdjęciach ze studiów nagraniowych nie widziałem otwartych szpul pracujących w pionie. Co najwyżej pod niewielkim kątem. Czyli coś jest na rzeczy. Może ze względu na eliminację ryzyka zniszczenia nagrań. Nie zawsze wszystko można zrobić powtórnie a emocji towarzyszących nagraniu i w nim słyszalnych powtórzyć nie sposób.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.