Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ADAM Opublikowano 7 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 Maja 2019 TEAC V-7000 W ofercie TEAC właściwie tylko w 1991 roku bo rok później już był V-7010. Nie będę zgłębiał czym się różniły bo mam tylko tego pierwszego ale dla porównania - z lewej V-7000 z prawej V-7010 Mój trochę stał po zakupie. Sprawdziłem czy wszystko działa i odstawiłem z braku czasu i fakt że zajmowałem się innymi deckami. Podłączyłem kilka dni temu i postanowiłem go trochę bliżej poznać i posłuchać dłużej. Mam 970-x i master of sejf czyli V-8030 od kolegi z forum. V-7000 kupiłem ponieważ był sprzedawany razem z pilotem do właśnie v-8030 i o ten pilot mi chodziło. Dziś muszę się przyznać ..... jak ja tego decka nie doceniłem (V-7000). Skalibrowana z uwagą taśma i mamy zapewniony zapis który spokojnie może konkurować z ONKYO 2570 który z tej funkcji słynie akurat. Może nawet dla tych którzy szukają poprawności z delikatnym pokazem "czegoś od siebie" to ten deck to ma. Ma i czaruje potężnie. Nagrałem jedną z pierwszych płyt z FLACa Fleetwood Mac z 1987 i powiem wam że utwór "Everywhere" nagrany na That's MG-X60 która jest u mnie takim testerem na każde pierwsze nagrywanie i jakiekolwiek testy - bomba , bomba, bomba. Jest powietrze, jest czysto i z równowagą jakiej do tej pory dawno nie słyszałem. Na chromówkach i żelazówkach też pieknie nagrywa i jeszcze nie znalazłem taśmy z której kalibracją ten deck miałby problemy. Nagrania zapisane na tym decku a odtworzone na V-8030 brzmią zdecydowanie lepiej i z większym rozmachem i sceną niż te zapisane na V-8030 i .....na nim odtworzone więc coś w tych starszych TEACach było cool. Poza tym jak to flagowy TEAC- brzydki, masywny jak czołg wzbudza zaufanie. Mi strasznie przeszkadzał brud od środka wyświetlaczy. Ale pokonałem to i przy okazji wymiotłem sporo kurzu z tej maszyny. IPKa i kilkaset niepylących patyczków poszło ( z lewej po operacji - z prawej przed operacją) a teraz już kilka fotek, również wnętrza po czyszczeniu i montażu 3 4
audiotone Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 Adamie dziękuje za dobry opis i zdjęcia . Mając V-6030S (tor audio identyczny z 8030) nie byłem z niego w pełni zadowolony czegoś mi zawsze brakowało w jego brzmieniu. Ale widzę że 7000 to całkiem inna konstrukcja, i na pewno brzmi inaczej. A mając stareńkiego A-770 byłem bardziej zadowolony niż z tego 6030. Więc nie dziwie się Tobie że takie miałeś wrażenie.
ADAM Opublikowano 7 Maja 2019 Autor Opublikowano 7 Maja 2019 no ja polubiłem ten magnetofon. Bardzo precyzyjna kalibracja dla każdego kanału oddzielnie i ten dźwięk. Zupełnie jak nie TEACki jak do tej pory znałem. Ale i tak nie sprzedam V-8030. Każdy kto przychodzi ogląda to jak instrument szpiegowski, radiostację itd. Takie już padały typy w zgadywance z odległości kilku metrów
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja użytkownika
Rekomendacja dodana przez sherlock
1 reakcja
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.