audiotone Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 TEAC A-770 TEAC A-770 to magnetofon trzy głowicowy z jedną rolką przesuwu. Z bardzo ładnymi dużymi wskaźnikami poziomu wysterowania . Magnetofon kupiłem uszkodzony, był problem z mechanizmem , po zamontowaniu nowych pasków i nowej rolki i małych regulacjach magnetofon jest w pełni sprawny. Poniżej małe video i zdjęcia posiadanego egzemplarza : Dane techniczne: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B Signal to Noise Ratio: 55dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.2% Total Harmonic Distortion: 2.2% Input: 275mV (line), 0.35mV (mic) Output: 0.435V (line) Dimensions: 302 x 431 x 126mm Weight: 7kg źródło:hifiengine.com Zdjęcia :
JaKub Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Naprawiałem znajomemu dość podobnego, ale dwugłowicowy i też podobny mechanizm, wskaźniki miał na pewno inne, bo nie "zwisające" z góry, tylko od dołu. Nie mogę przypomnieć sobie modelu :-(
audiotone Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Opublikowano 4 Listopada 2017 Był podobny model bodajże A-660 , ale jak mówisz nie od dołu wskaźniki to raczej nie ten : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.