Acesta este un post popular. czarek123 Postat Mai 26, 2019 Acesta este un post popular. Share Postat Mai 26, 2019 Rok temu wpadły mi w ręce Scherzo 200. Kolumny były rozłożone na czynniki pierwsze, opłakany był stan obudów i maskownic. Ale głośniki były po regeneracji w Tonsil-u i wszystko było kompletne. Poprzedni właściciel nie dał rady ich poskładać więc odkupiłem je za śmieszne pieniądze. Zerwałem tą paskudną okleinę, uzupełniłem ubytki i położyłem fornir który zalegał mi w piwnicy. Na koniec tylko nowy materiał na maskownice i obudowy na finiszu. Z rzeczy które w nich zmieniłem to : -terminale z tyłu -wywaliłem te krateczki z tuneli Bass Reflex -wymiana kabli od terminala do zwrotnicy i od zwrotnicy do głośników -wyrzuciłem te śmieszne kolce oraz nakleiłem płytę 18 mm na dół żeby zakryć po nich dziury -wkleiłem poprzeczkę na środku w celu usztywnienia obudowy -wygłuszenie tylko uprałem i wkleiłem od nowa -wymiana wysokotonowych na Gdwk 10/80/19 złagodziło to wysokie tony i przestały sypać piachem. Nakład pieniężny bardzo mały satysfakcji bardzo dużo. Efekt oceńcie sami 2 5 Link spre comentariu
Admin sherlock Postat Mai 26, 2019 Admin Share Postat Mai 26, 2019 No Czarek .... kawał solidnej roboty Link spre comentariu
czarek123 Postat Mai 26, 2019 Autor Share Postat Mai 26, 2019 Przynajmniej ładnie wyglądają... z Graniem nie jest wybitnie dobrze . Ale udało się wyeliminować dudnienie poprzez odizolowanie ich od podłoża i pewnie też dużo dało usztywnienie obudowy. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Please register to see more content.