Sari la conținut

Nagrywanie z PC

Postări Recomandate

• G.Moderator
Postat

Ponieważ nie znalazłem takiego wątku postanowiłem zadać pozornie takie proste pytanie:
Jak nagrywacie z komputera?

Czy stosujecie najprostszą metodę - wyjście słuchawkowe jack ⏩ wejście w decku? Czy takie połączenie gwarantuje odpowiednią jakość, biorąc pod uwagę że sygnał przechodzi wówczas przez (często) niewiadomej jakości kartę muzyczną i wzmacniacz słuchawkowy?
Czy powinno się "brać" sygnał cyfrowy z USB (wówczas chyba bez strat na jakości) do jakiegoś przetwornika DAC i dopiero do decka?

Czy to w ogóle jest zauważalna różnica?

Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

• Admin
Postat
12 minut temu, Jakub K napisał:

biorąc pod uwagę że sygnał przechodzi wówczas przez (często) niewiadomej jakości kartę muzyczną i wzmacniacz słuchawkowy?

Ciężko teraz znaleźć mo-bo z niewiadomej jakości karta muzyczną. To było dawno. Teraz płyty mają zainstalowane naprawdę przyzwoite przetworniki. Ja osobiście nagrywam z E-MU 12125m v2

• +1 1
Postat

Ja używam Dac-a na USB (poniżej z linku) i z niego nagrywam prosto na deck-a.

https://forum.stereo-hifi.com/topic/548-denon-da-300-usb/

Wcześniej miałem wszelakiej maści SB i jednak osobny DAC na USB to jest to co mi pasuje najbardziej. Bezproblemowa obsługa i mnogość obsługiwanych formatów daje nam dobrej jakości źródełko.

• +1 1

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.