Admin sherlock Opublikowano 14 Czerwca 2019 Admin Opublikowano 14 Czerwca 2019 Metz Mecasound CX 4962-S Mało znana firma z Niemiec. Ja zawsze kojarzyłem ją z produkcją skądinąd świetnych lamp błyskowych. Wedle krążących opinii stawiająca nie na ilość ale na jakość swoich wyrobów. Pierwsze zetknięcie z tym deckiem przywodzi mi na myśl Technicsa RS-M65 fot.hifiengine.com Prawda, że podobny? Deck jest dość ciężki. Waży ponad 9kg co nie dziwi biorąc pod uwagę solidne wykonanie. Prawie zero plastyku - masa metalu. W środku dużo elektroniki z tego co piszą od NEC'a. Ja widzę przekaźnik kontaktronowy żywcem wyjęte z Hitachi. Spowalnianie otwierania kieszeni rodem z ITT. Sporo scalaków firmy Toshiba. Maszyna dwugłowicowa a ma regulację BIAS'u co nie było wtedy często spotykane. Głowica sendustowa. Wyświetlacz można ściemniać, ale potencjometr temu służący znajduje się na tylnej ściance 5
audiotone Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Parząc na duże pierwsze zdjęcie zanim zjechałem niżej od razu pomyślałem "techniol"... a potem mnie Andrzeju uprzedziłeś M65 no tak bardzo podobny.
Admin sherlock Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Admin Opublikowano 14 Czerwca 2019 Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Znany widok z decków ITT. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Ze środka wysypały się te trzy elementy. Może deck był testowany pod napięciem z tymi śmieciami. Wywala w zasilaczu jeden z bezpieczników.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Jasska,
schematic / schemat
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.