Sari la conținut

Metz Mecasound CX 4962-S

Postări Recomandate

• Admin
Postat

IMG_0457.JPG

Metz Mecasound CX 4962-S

IMG_0458.JPG  IMG_0459.JPG  IMG_0460.JPG

Mało znana firma z Niemiec. Ja zawsze kojarzyłem ją z produkcją skądinąd świetnych lamp błyskowych. Wedle krążących opinii stawiająca nie na ilość ale na jakość swoich wyrobów. Pierwsze zetknięcie z tym deckiem przywodzi mi na myśl Technicsa RS-M65

technics_rs-m65_front_panel.jpg

fot.hifiengine.com

Prawda, że podobny? 

Deck jest dość ciężki. Waży ponad 9kg co nie dziwi biorąc pod uwagę solidne wykonanie. Prawie zero plastyku - masa metalu. W środku dużo elektroniki z tego co piszą od NEC'a. Ja widzę przekaźnik kontaktronowy żywcem wyjęte z Hitachi. Spowalnianie otwierania kieszeni rodem z ITT. Sporo scalaków firmy Toshiba.

Maszyna dwugłowicowa a ma regulację BIAS'u co nie było wtedy często spotykane. Głowica sendustowa. Wyświetlacz można ściemniać, ale potencjometr temu służący znajduje się na tylnej ściance ?

• +1 5
Postat

Parząc na duże pierwsze zdjęcie zanim zjechałem niżej od razu pomyślałem "techniol"... a potem mnie Andrzeju uprzedziłeś M65 no tak bardzo podobny.:)

• Admin
Postat

IMG_0461.JPG

Znany widok z decków ITT.

IMG_0455.JPG

Ze środka wysypały się te trzy elementy. Może deck był testowany pod napięciem z tymi śmieciami. Wywala w zasilaczu jeden z bezpieczników.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.