Sari la conținut

Kenwood KX-600

Postări Recomandate

Postat

IMG_0560.JPG

Opiszę coś o tym magnetofonie Kenwood KX-600 gdyż go dostałem jakiś czas temu od osoby z forum i jest na tyle ciekawy iż rok produkcji mniej więcej pochodzi z 1980r. i w stanie dość fajnym jak na ten wiek gdyż jak zacząłem go rozbierać w celu przeczyszczenia mechaniki i oględzin ogólnego stanu to mnie zaskoczyło wykonanie mechanizm wykonany większości z części metalowych, prawie wszystko masywne łącznie z aluminiowym panelem, obudową. Też bardzo fascynujące są wycieraczki :-). A tak swoją drogą co do mechaniki jak wszystko rozebrałem to okazało się iż jedna część była pęknięta czyli oś koła zamachowego i to powodowało samoczynne wyłączanie się pod czas odtwarzania, a za bardzo nie szło dostać dawcy i spróbowałem skleić odpowiednim klejem i poskutkowało że działa bardzo dobrze ponad rok i nic się nie dzieje. A ogólnie to dźwiękowo dość fajnie odtwarza i wskaźnik wysterowania ( wycieraczki ) robią wrażenie :-).

IMG_0561.JPG  IMG_0563.JPG  IMG_0564.JPG  WP_20170209_00_37_05_Rich.jpg  WP_20170416_21_52_35_Rich.jpg  WP_20170416_21_52_43_Rich.jpg

WP_20170416_22_39_16_Rich.jpg  WP_20170416_22_39_34_Rich.jpg  2.jpg  01.jpg  WP_20170417_01_28_05_Rich.jpg

• Super (+1 pts) 1
  • +1 4
  • Admin
Postat

Fajna maszynka. Przydało by się zdjęcie frontu takie bardziej "reprezentacyjne", tzn. z bardziej "spokojnym' tłem by można było zrobić prezentację na portalu, ale to może być nawet za jakiś czas.

• +1 1
Postat

O jaki ładny magnetofon! :) Te stareńkie Kenwoody bardzo ładnie grają, no i wygląd też mają po prostu nieziemski.

• +1 1

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.