Irecki Postat Iunie 30, 2019 Postat Iunie 30, 2019 Opiszę coś o tym magnetofonie Kenwood KX-600 gdyż go dostałem jakiś czas temu od osoby z forum i jest na tyle ciekawy iż rok produkcji mniej więcej pochodzi z 1980r. i w stanie dość fajnym jak na ten wiek gdyż jak zacząłem go rozbierać w celu przeczyszczenia mechaniki i oględzin ogólnego stanu to mnie zaskoczyło wykonanie mechanizm wykonany większości z części metalowych, prawie wszystko masywne łącznie z aluminiowym panelem, obudową. Też bardzo fascynujące są wycieraczki :-). A tak swoją drogą co do mechaniki jak wszystko rozebrałem to okazało się iż jedna część była pęknięta czyli oś koła zamachowego i to powodowało samoczynne wyłączanie się pod czas odtwarzania, a za bardzo nie szło dostać dawcy i spróbowałem skleić odpowiednim klejem i poskutkowało że działa bardzo dobrze ponad rok i nic się nie dzieje. A ogólnie to dźwiękowo dość fajnie odtwarza i wskaźnik wysterowania ( wycieraczki ) robią wrażenie :-). 1 4
Admin sherlock Postat Iunie 30, 2019 Admin Postat Iunie 30, 2019 Fajna maszynka. Przydało by się zdjęcie frontu takie bardziej "reprezentacyjne", tzn. z bardziej "spokojnym' tłem by można było zrobić prezentację na portalu, ale to może być nawet za jakiś czas. 1
Radmar Postat Iulie 1, 2019 Postat Iulie 1, 2019 O jaki ładny magnetofon! Te stareńkie Kenwoody bardzo ładnie grają, no i wygląd też mają po prostu nieziemski. 1
Postări Recomandate
Postat de ke_raj,
schemat ideowy
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum