Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jan0sik Opublikowano 30 Czerwca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Czerwca 2019 Alpage AL-300 Witam. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem takiego cudeńka.. Kupiony na giełdzie jako działająco-uszkodzony. Wiedziałem o tym ale nie mogłem się oprzeć. Tak mnie urzekł wyglądem, że powiedziałem "muszę go mieć" ? Odtwarzanie działa ale ma problem z generatorem sygnału przy nagrywaniu.. Myślę, że za trzy tygodnie będzie w pełni sprawny bo zależy mi na nim żeby był jak z fabryki. Po prostu ma działać jak nowy ? Specyfikacja: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Tape Type: type I, CrO2, FeCr, Metal Noise Reduction: B Frequency Response: 20Hz to 22kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 68dB (dolby ? ) Wow and Flutter: 0.035% Total Harmonic Distortion: 0.9% Input: 100mV (line), 0.25mV (mic) Output: 1V (line) Semiconductors: 118 x transistors, 6 x IC, 90 x diodes, 3 x zener diodes, 17 x FET Dimensions: 435 x 120 x 300mm Weight: 8.7kg 8
Admin sherlock Opublikowano 30 Czerwca 2019 Admin Opublikowano 30 Czerwca 2019 Swietna maszyna. Mam osobiście dwa klony tego Alpine'a: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto i Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto . W przeciwieństwie do moich ma zdejmowany panel z przyciskami sterującymi, który wtedy może pełnić rolę pilota na kablu.
artekk Opublikowano 30 Czerwca 2019 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Kupiłem kiedyś takiego, miał mieć paski do wymiany, a nie działało w nim nic poza podświetleniem wskaźników. Na dodatek palił bezpieczniki. Dlatego wrócił do właściciela. Mam klona firmy Aristona, "prawie" sprawnego w ładnym stanie wizualnym, ale nie wiem czy znajdę siłę, żeby uzdrowić go do końca. Niemniej Alpine jest chyba najładniejszy i to pierwowzór klonów, który wg znanych mi opinii w sensownym stanie potrafi zagrać bardzo dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja serwisowa / service manual
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja użytkownika / user manual
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.