audiotone Postat Iulie 13, 2019 Postat Iulie 13, 2019 ONKYO Integra DX-6800 Odtwarzacz z pilotem zakupiłem w tzw. "używańcu" był niesprawny. Jego uszkodzenie polegało na zastygniętym smarze, jak i na braku odczytu płyt. Smar dostał nowy, także nie obyło się bez przeglądu i czyszczenia lasera. Po poskładaniu odtwarzacz czytał jak nowy, bardzo szybki dostęp do ścieżek. Budowa jest wyśmienita, ciężka i ogromna tacka cała z metalu żadnego plastiku tam nie uświadczymy. Ale ten dźwięk mi nie pasował od początku, lekko ostrawe brzmienie. Bardzo dużo wysokich owszem detaliczny jak cholera ale dość płytko i bez wyrazu w niskich rejestrach. Potencjometr od regulacji poziomu sygnału na słuchawki jest zmotoryzowany i działa z pilota , a pilot to RC177C który także obsługiwał magnetofony ONKYO. Był to bodajże drugi od góry, a bliźniaczym modelem był DX-6770. Jak to wygląda w środku, czyli nie żałowanie elementów i jakość wykonania nie zawsze idzie w parze z bardzo dobrym brzmieniem: Krótka specyfikacja : Digital converter: 2 x SM5860BF, 1 bit, 8 x oversampling CD Mechanism: LASER NEC SPU3011 (nie do kupienia) Frequency response: 2Hz to 20kHz Dynamic range: 100dB Signal to Noise Ratio: 110dB Channel separation: 103dB Total harmonic distortion: 0.0025% Line output: 2V Digital outputs: optical Dimensions: 435 x 132 x 358mm Weight: 8.8kg Z tego co piszą w netach to ten CD jest dość podatny na mody i wtedy dopiero może sponiewierać brzmieniem. Ale warunek jest taki że mamy w dobrym stanie laser NEC-a. Bo jest już on nie do dostania w ogóle. Ja pozbyłem się tego CD jakieś rok temu, jakoś wolałem brzmienie mojego starego Denon-a DCD-1550AR. 2
Admin sherlock Postat Iulie 13, 2019 Admin Postat Iulie 13, 2019 Ladnie zbudowany w srodku. Niestety cierpi na te sama chorobe co esprity od sony - brak laserow.
audiotone Postat Iulie 13, 2019 Autor Postat Iulie 13, 2019 1 minutę temu, sherlock napisał: Ladnie zbudowany w srodku. Niestety cierpi na te sama chorobe co esprity od sony - brak laserow. No niestety lasery do tych Onkyo to wynalazki NEC-a w "polu magnetycznym", ale i coś z tym brzmieniem mogli by poprawić bo zbyt suchy i taki cyfrowy bardzo był.
Postări Recomandate
Postat de sherlock,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum