audiotone Postat Iulie 13, 2019 Postat Iulie 13, 2019 DENON DCD-1550AR Odtwarza kupiłem nowy w latach 90-tych na raty w sklepie u nas w Koszalinie. Kosztował coś około 2300 zł, kwota ta była zaporowa dla mnie w tamtych czasach. A że posiadałem wcześniej modele DCD-700, DCD-910 i DCD-1400II to dlatego wybór padł na nowego DCD-1550AR. Więc jest on ze mną jakieś ponad 25 lat, raz był wymieniany laser na oryginał Sharp-a ( RCTRH8147 ) jakieś 3-4 lata temu, teraz działa bez zarzutu w salonie. Pozostanie chyba u mnie do końca. Kilka zdjęć z zewnątrz : Specyfikacja : Bliźniaczy japoński odpowiednik czyli DCD-1880AR : I kilka zdjęć środka i lasera : I laser: Dźwiękowo jak najbardziej mi pasuje, duża dynamika i porządny fundament basowy, reszta pasma na przyzwoitym poziomie. Żadnego śladu wyostrzenia, ładne ciepłe i mocne brzmienie. Ale nie każdemu to przypada do gustu. 4
odziom91 Postat Iulie 14, 2019 Postat Iulie 14, 2019 Ładny! W moim ulubionym kolorze. Pytanie może laickie, ale po co są wydzielone dwa wyjścia analogowe fixed i variable? Pierwszy raz widzę... Poza tym - trochę nietypowe rozwiązanie z tym przewijaniem utworów przez potencjometr. Trochę bym się obawiał, że z czasem mogą być z nim problemy...
audiotone Postat Iulie 14, 2019 Autor Postat Iulie 14, 2019 43 minuty temu, odziom91 napisał: Pytanie może laickie, ale po co są wydzielone dwa wyjścia analogowe fixed i variable? Pierwszy raz widzę... Wyjście "Fixed" (stałe) jest wyjściem o stałym poziomie wyjściowym, a "variable" jak sama nazwa wskazuje jest zmienne (regulowane) i reguluje się je za pomocą pilota. 44 minuty temu, odziom91 napisał: Poza tym - trochę nietypowe rozwiązanie z tym przewijaniem utworów przez potencjometr. Trochę bym się obawiał, że z czasem mogą być z nim problemy... Gałka do wyboru utworów (dżojstik) działa bez zarzutów do tej pory, jest to normalny enkoder. Który kręci się dookoła.
Postări Recomandate
Postat de bilcor,
service manual / instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum