Admin sherlock Opublikowano 15 Lipca 2019 Admin Opublikowano 15 Lipca 2019 Sony CDP-295 Mój pierwszy CD kupiony za drugą w moim życiu wypłatę. Działa do dziś. Jedynie w ub.r. bodajże wymieniłem silnik do obrotu płyty, a tak to działa bezproblemowo. Brzmieniowo nie jest źle. Na tamte czasy prezentował przyzwoity poziom, aczkolwiek troszkę brakuje mu basu - gra po "jasnej stronie mocy". Jednakże to mi się w nim podoba, że nie ma w dźwięku często spotykanej ostrości w jego ówczesnym przedziale cenowym. Szczegółowość na dość dobrym poziomie. Stoi sobie na biurku w warsztacie i czasem pełni role podręcznego generatora (jak odtwarza testowe CD). Specifications: Disc format: CD Digital converter: CXD2552AQ CD Mechanism: KSS-240A Frequency response: 2Hz to 20kHz Dynamic range: 97dB Signal to Noise Ratio: 100dB Channel separation: 95dB Total harmonic distortion: 0.005% Line output: 2V Dimensions: 430 x 100 x 280mm Weight: 3.5kg Accessories: RM-D295 remote commander 1
Admin sherlock Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Admin Opublikowano 16 Lipca 2019 Kilka zdjęć ze środka. Zbyt upakowany elektroniką to ten odtwarzacz nie jest. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Ciekawostką jest umieszczenie OP'ampa w podstawce. Ciekawe czy to firmowo czy może sprzedawcy z domu handlowego, w którym go kupiłem. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto W środku znajdziemy popularny i dostępny KSS-240. Oryginalnie nie czytał płyt CD-R, ale pokręciwszy potkiem LASER dałem mu szansę, z której korzysta już kilkanaście lat. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Kolejne zaskoczenie to spora ilość kondensatorów ELNA.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.