Admin sherlock Postat Iulie 15, 2019 Admin Postat Iulie 15, 2019 Sony CDP-295 Mój pierwszy CD kupiony za drugą w moim życiu wypłatę. Działa do dziś. Jedynie w ub.r. bodajże wymieniłem silnik do obrotu płyty, a tak to działa bezproblemowo. Brzmieniowo nie jest źle. Na tamte czasy prezentował przyzwoity poziom, aczkolwiek troszkę brakuje mu basu - gra po "jasnej stronie mocy". Jednakże to mi się w nim podoba, że nie ma w dźwięku często spotykanej ostrości w jego ówczesnym przedziale cenowym. Szczegółowość na dość dobrym poziomie. Stoi sobie na biurku w warsztacie i czasem pełni role podręcznego generatora (jak odtwarza testowe CD). Specifications: Disc format: CD Digital converter: CXD2552AQ CD Mechanism: KSS-240A Frequency response: 2Hz to 20kHz Dynamic range: 97dB Signal to Noise Ratio: 100dB Channel separation: 95dB Total harmonic distortion: 0.005% Line output: 2V Dimensions: 430 x 100 x 280mm Weight: 3.5kg Accessories: RM-D295 remote commander 1
Admin sherlock Postat Iulie 16, 2019 Autor Admin Postat Iulie 16, 2019 Kilka zdjęć ze środka. Zbyt upakowany elektroniką to ten odtwarzacz nie jest. Ciekawostką jest umieszczenie OP'ampa w podstawce. Ciekawe czy to firmowo czy może sprzedawcy z domu handlowego, w którym go kupiłem. W środku znajdziemy popularny i dostępny KSS-240. Oryginalnie nie czytał płyt CD-R, ale pokręciwszy potkiem LASER dałem mu szansę, z której korzysta już kilkanaście lat. Kolejne zaskoczenie to spora ilość kondensatorów ELNA.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum