G.Moderator justified Postat Iulie 28, 2019 G.Moderator Postat Iulie 28, 2019 Technics SH-8046 Specifications Input Sensitivity: 1V Output Level: 1V (8V max) Gain: ± 0dB Frequency response: 10Hz to 50kHz Signal to Noise Ratio: 107dB Total harmonic distortion: 0.003% Control Range: ± 12dB Frequency Bands: 63, 160, 400, 1K, 2.5K, 6.3K, 16KHz Dimensions: 430 x 97 x 230mm Weight: 3kg Ładny. Pełni rolę analizatora widma. Jak na sprzęt rodem z lat 80, bardzo nowatorski. Posiada dotykowy panel do ustawiania parametrów korektora. Potrafi zapamiętać 4 ustawienia korekcji. 2
G.Moderator justified Postat Iulie 28, 2019 Autor G.Moderator Postat Iulie 28, 2019 Mój egzemplarz ma nastepujący defekt: Jak widać, po lewej i prawej od słupka 2.5kHz mamy "cień". Wymieniałem wyświetlacz i konsensatory Z3. Bez zmian. Segmenty wyswietlacza połączone są z układem sterujacym ale nie mam pomysłu jak pomierzyć poprawność napięć. Stan zerowy wyświetlacza to napiecia około -32V na wyjściach sterownika i tak jest. Po podaniu, na wejscie korektora, sygnału 2.5kHz napięcie na wyjsciu sterownika i wejsciu segmentu G5 (slupek 2.5kHz) nadal jest -32V (stan z fotki). Jakieś pomysły?
Admin sherlock Postat Iulie 28, 2019 Admin Postat Iulie 28, 2019 Ten cień to jakby przesłuchy z tego najwyższego słupka. Pasmo musi zostać podzielone filtrami na podzakresy. Być może zbocza filtrów "rozjechały sie'' i stąd ten efekt. Serwisówkę posiadasz? Jeśli tak to wrzuć.
Postări Recomandate
Postat de justified,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
2 reacții
Mergi la acest postare
Postat de Artakrobat,
instrukcja użytkownika
Recomandat de sherlock
2 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum