Audiotetryk Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Tytułowy tuner posiada ciekawą usterkę: stroi bez problemu, działa stereo, ale na wyjściu audio brak dźwięku. Po przełączeniu na zakres fal długich lub średnich fonia wraca. Nie odtyka się także po wyłączeniu filtra "muting". Proszę o podpowiedzi, ponieważ nie zetknąłem się jeszcze z takim uszkodzeniem. Link do schematu tutaj: https://forum.stereo-hifi.com/files/file/37-grundig-t-1000/
audiotone Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 napięcia na stereo-dekoderze TCA-290A są poprawne? "isostat" A/B 1-6 jest "drożny" ?
Audiotetryk Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2019 9 godzin temu, audiotone napisał: napięcia na stereo-dekoderze TCA-290A są poprawne? "isostat" A/B 1-6 jest "drożny" ? Isostat sprawdzony, i jest okej. Pomiary na TCA podam później, bo rozsypał mi się bezpiecznik 63mA, i nie mogę takiego kupić na mieście. Wydaje mi się, że jest specyficzny i nie mogę go zastąpić innym. Na omomierzu pokazywał kilkadziesiąt Ohmów. Najmniejszy jakim dysponuję to 200mA wykazujący na pomiarze ok 3Ohm. Zakładać?
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.