Sari la conținut

"W ramach mody na retro do łask wracają kasety"

Postări Recomandate

Postat

"Kasety to najgorszy format muzyczny. Rozumiem odrodzenie winylu, ale tak naprawdę jestem rozbawiony śmiałością każdego, kto próbuje nabrać nostalgii za formatem, który był ledwo tolerowany w swoim okresie świetności.

To tak, jakby ktoś spojrzał na odrodzenie winylu i powiedział: to czego potrzebuję, to niższej jakości dźwięku i jeszcze mniej wygody."

https://www.rp.pl/Media-i-internet/308139900-W-ramach-mody-na-retro-do-lask-wracaja-kasety.html

• Admin
Postat

Nie wiem co było dyskutowane na zebraniach redakcji "RZepy", ale chyba naczelny dał jasny przekaz: "O kasetach pisać mi codziennie!:  :) 

Aktualizacja: 13.08.2019, 21:31

Publikacja: 13.08.2019

Cieślak: Muzyczna awangarda mobilności

Aktualizacja: 14.08.2019, 07:10

Publikacja: 13.08.2019

W ramach mody na retro do łask wracają kasety

Tylko po przejrzeniu kilku artykułów na stronie Rzepy odnoszę wrażenie, że ten powrót coś się ślimaczy i przebiega w żółwim tempie :)

Aktualizacja: 20.06.2015, 06:57

Publikacja: 19.06.2015

Wielki (prawie)powrót kaset magnetofonowych

Aktualizacja: 13.09.2010, 14:54

Publikacja: 10.09.2010

Kaseta magnetofonowa powraca w dobrym stylu

Wg pobieżnych wyliczeń WIELKI POWRÓT kasety magnetofonowej trwa już jakieś 9 lat. Dlatego piszą WIELKI :)

Postat
2 godziny temu, jmaciek napisał:

ale tak naprawdę jestem rozbawiony śmiałością każdego, kto próbuje nabrać nostalgii za formatem, który był ledwo tolerowany w swoim okresie świetności

Tak delikatnie mówiąc, moim zdaniem facet przegiął, z resztą artykułu też do końca się nie zgadzam.

Mam CD z wczesnych lat ich wydania i niektóre pozostawiają bardzo dużo do życzenia jeśli chodzi o jakość zapisanego na nich dźwięku, mimo odtwarzania na dobrym cedeku.

Facet nie słyszał chyba dobrego magnetofonu i tyle.

Mogę się jedynie zgodzić w kwestii wkręcenia taśmy przez rolki, co się zdarza jak wiemy.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.