Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Tabela z wartościami ESR kondensatorów elektrolitycznych.
Już wcześniej pisaliśmy o takim prostym mierniku do pomiaru tranzystorów , diod, kondensatorów itp. Ja używam takiego prostego kupionego za bodajże 7 pandów na ebayu. Sprawdza się idealnie, jedynym błędem było zakupienie go bez obudowy. W obudowie były o 4 pandy droższe...Ale wtedy nie myślałem że może mi to przeszkadzać, ale faktycznie przeszkadza. Poniżej mój wynalazek, a osobom szu
tabela z wartościami ESR kondensatorów elektrolitycznych
Preparaty do czyszczenia styków przełączników KONTAKT 60, 61,WL, firmy Kontakt Chemie. Wklejam poniżej zdjęcia części preparatów których ja używam przy serwisowaniu magnetofonów i nie tylko. I do tego króciutki opis kontaktów 60,61 i WL do czego można ich używać:
KONTAKT 60 – czyści styki rozpuszczając tlenki. Jest szczególnie polecany do regeneracji skorodowanych, zużytych i zabrudzonych styków. Po jego użyciu przywracana jest niska rezystancja styku g
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez audiotone,
Tabela z wartościami ESR kondensatorów elektrolitycznych. Już wcześniej pisaliśmy o takim prostym mierniku do pomiaru tranzystorów , diod, kondensatorów itp. Ja używam takiego prostego kupionego za bodajże 7 pandów na ebayu. Sprawdza się idealnie, jedynym błędem było zakupienie go bez obudowy. W obudowie były o 4 pandy droższe...Ale wtedy nie myślałem że może mi to przeszkadzać, ale faktycznie przeszkadza. Poniżej mój wynalazek, a osobom szutabela z wartościami ESR kondensatorów elektrolitycznych
Rekomendacja dodana przez sherlock
1 reakcja
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez audiotone,
KONTAKT 60 – czyści styki rozpuszczając tlenki. Jest szczególnie polecany do regeneracji skorodowanych, zużytych i zabrudzonych styków. Po jego użyciu przywracana jest niska rezystancja styku gPreparaty chemiczne do czyszczenia
Rekomendacja dodana przez sherlock
2 reakcje
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.