Skocz do zawartości

Akai hx-r5 problem z autorewerem, ogólna próba reanimacji klocka.

p100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim

Mam magnetofon, jak w temacie akai hx-r5. Magnet ma autorewers i z nim mam problem. Nie chce obracać głowicy. Dodatkowym problemem jest fakt, że przy rozbieraniu mechanizmu, ze środka wystrzeliła sprężynka i nie wiem gdzie ją wstawić. Pytania mam następujące; czy demontaż i wymiana pasków naprawi działanie autorewersu? Czy mechanizm mam czymś nasmarować? Co miałbym sfotografować, opisać, by mi ktoś pomógł w reanimacji tego decka? Paski zdemontowałem, krótszy, od głowicy ma 12 cm obwodu i prostokątny przekrój, dłuższy od napędu, obwód 31 cm, szerokość 3 mm. Następną sprawą, jeśli da się go naprawić, będzie ustawienie, myślę, że na słuch, głowicy. Dziękuję za uwagę. Pomoże mi ktoś? 

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• sherlock

1

• p100

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Admin
Opublikowano

Witaj

Sporo napisałeś jak na jeden post i jeden deck :) Musimy pójść "małymi  kroczkami" do przodu. Myślę, że warto zrobić temu deckowi taki wątek prezentacyjny. Domyślam się, że obejrzałeś kilka wątków poświęconym rożnym deckom i wiesz o co mi chodzi. Instrukcja jak zrobić taki wątek jest

Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Na początek (pierwszy post) przedstawisz sprzęt a później spokojnie opiszesz co chciałbyś osiągnąć i opracujemy plan działania. Nie wiem na jakim jesteś etapie pasji magnetofonowej i serwisowej. Dostosujemy się do Ciebie i w miarę potrzeby będziemy podpowiadać i korygować.