Sari la conținut

Technics SU-V660

Postări Recomandate

Postat

Technics SU-V660

DSCN0514.JPG.ea6145c8b46ab36b509f8489c702640c.JPG

Wzmacniacz zakupiłem ze względu na sentyment, był (jeszcze jest) oczywiście uszkodzony.

Identyczny model miałem na początku lat 90-tych, a że nie było zbyt dużego wyboru w tamtych czasach to trzeba było brać to co było. Czyli Unitrę lub coś podobnego, i przesiadłem się z "Amator-a 2b Stereo" na ten "wyśmienity" jak się wtedy mi wydawało Japoński wzmacniacz cenionej i renomowanej firmy. Oczywiście przeskok jakościowy (wykonanie i użyte elementy w obu sprzętach) był spory i nawet mocowo było trochę lepiej z 2x10W na 2x90W. Fakt, ale już brzmieniowo... no cóż.

Napisze tak:

Piękny, sprężysty, nisko schodzący, wyśmienicie kontrolowany bas, do tego przecudnej urody kolorowa średnica w której można się zakochać od pierwszych dźwięków idąc dalej, wysokie tak klarowne i czyste że odkrywany na nowo swoje ulubione płyty.

Tak, to nie żarty ten Technics tak ....

nie gra.

On prawie w ogóle nie gra oczywiście dlatego że udało mi się odpalić na razie tylko końcówkę mocy.

Wracając do wyglądu to otrzymałem go po solidnym upadku na sam narożnik. W środku połamane płytki i wisienką na torcie są urwane osie potencjometrów od regulacji barwy dźwięku.

_MG_7217.JPG.18d8d8e65367ac8a67fe24d6a74e0ab2.JPG  _MG_7180.JPG.abe7e5d6d4fa2ed985e14dd799d938ab.JPG  _MG_7176.JPG.754ea230579a1b26c1fb69639e59df59.JPG  IMG_7224.JPG.f70b914e4ca8a57561c97d74fb2ca8f0.JPG

Tak wyglądała tylna ścianka :

IMG_7221.JPG.cf44551366908077b8afbfae7f7f87d5.JPG

trochę danych technicznych :

113492262_TechnicsSU-V660spec.jpg.0279ccadd9b2446cbb15fcd4e1d05db4.jpg

• Super (+1 pts) 3
  • +1 1
  • Admin
Postat
3 minuty temu, audiotone napisał:

był (jeszcze jest) oczywiście uszkodzony.

Sprzęt uszkodzony jest bardzo cenny z wielu powodów :

- jest tani, im bardziej uszkodzony tym coraz tańszy

- naprawa zajmuje więcej czasu - oszczędzamy pieniądze bo nie siedzimy na aukcjach i nie licytujemy ;)

- satysfakcja jak naprawimy - gwarantowana! :D 

10 minut temu, audiotone napisał:

Wracając do wyglądu to otrzymałem go po solidnym upadku na sam narożnik. W środku połamane płytki i wisienką na torcie są urwane osie potencjometrów od regulacji barwy dźwięku.

Połamane płytki to przykra sprawa, chyba jednak uwalone fronty są bardziej irytujące bo patrząc się ciągle widzimy te uszkodzenia :/ 

Jak to mówią: "pacjent będzie żył", a że z podbitym okiem to trochę inna sprawa.

Postat
16 minut temu, audiotone napisał:

Piękny, sprężysty, nisko schodzący, wyśmienicie kontrolowany bas, do tego przecudnej urody kolorowa średnica w której można się zakochać od pierwszych dźwięków idąc dalej, wysokie tak klarowne i czyste że odkrywany na nowo swoje ulubione płyty.

Tak, to nie żarty ten Technics tak ....

nie gra.

Wiedziony z jednej strony ciekawością, z drugiej sentymentem do marki, ciekaw jestem Wojtku, czy gdy już zagra, to faktycznie zagra tak jak z opisu? Będę czekał z niecierpliwością na potwierdzenie bądź zaprzeczenie. Teego modelu nigdy nie słyszałem w akcji. :) Troszkę ucierpiał, jednak nie wątpię, że w Twoich rękach jeszcze drugie życie dostanie.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.