Slawek Aiwa Postat Septembrie 7, 2019 Postat Septembrie 7, 2019 Sony MXD-D3 Serdecznie witam forumowiczów. Dziś chciałbym Wam przybliżyć posiadany deck (combo) Sony MXD-D3. W jednej obudowie posiadamy odtwarzacz CD oraz recorder MiniDisc. Co do odtwarzacza CD mogę powiedzieć, że całkiem sprawnie radzi sobie z muzyką, posiada CD-Text, czyta płyty CD, CD-R, CD-RW. Natomiast sam recorder MD na pokładzie decka został zastosowany Atrac 4.5, gdzie mogę śmiało napisać - w tym modelu naprawdę sobie dobrze radzi. W przeszłości posiadałem również decka z Atrac 4.5 model Sony MDS-JE500, który naprawdę wypada blado do opisywanego decka. Co do obsługi samego urządzenia napiszę tylko tyle, że robione kopie z CD na MD są świetne, nie do odróżnienia. Ponadto jest możliwość szybkiego kopiowania x4 z CD na MD, ale tylko w przypadku płyt CD lub CD-R. Przy płycie CD-RW kopia jest wykonywana w stosunku 1:1. Jakiej jakości jest kopia robiona z dużą prędkością? Nie wiem....zawsze robię kopię 1:1. Dodam, że w przypadku gdy CD posiada Text - recorder wszystko skopiuje na MD. Czy pomimo kompresji stratnej bym go polecił? Oczywiście - ten model na to zasługuje ! Napiszę więcej - kupując obecnie to "combo" bez problemu możemy nabyć na zapas lasery do CD/MD - ja takowe zakupiłem, gdyż jak napisałem wg mojej oceny gra świetnie. Specifications Type: Minidisc Player/Recorder Track System: 2-channel stereo Optical Pickup: KMS-262A/J1N Sampling Frequency: 44.1kHz Frequency Response: 5Hz to 20kHz Signal to Noise Ratio: 98dB Analogue Inputs: 125mV (line) Analogue Outputs: 2.0V (line) Digital Inputs: optical Dimensions: 430 x 120 x 290mm Weight: 4.7kg Accessories: remote control Year: 1999 4
Admin sherlock Postat Septembrie 7, 2019 Admin Postat Septembrie 7, 2019 1 godzinę temu, Slawek Aiwa napisał: Jakiej jakości jest kopia robiona z dużą prędkością? Przypuszczam, że kopiowanie jest na drodze cyfrowej a prędkość 4x wynikać może z ograniczeń odczytu płyty CD czy też możliwości obliczeniowych. Ale to tylko moje przypuszczenia.
Slawek Aiwa Postat Septembrie 7, 2019 Autor Postat Septembrie 7, 2019 5 minut temu, sherlock napisał: Przypuszczam, że kopiowanie jest na drodze cyfrowej a prędkość 4x wynikać może z ograniczeń odczytu płyty CD czy też możliwości obliczeniowych. Ale to tylko moje przypuszczenia. Kopiowanie jest na drodze cyfrowej, a prędkość...no cóż, RW słabiej odbija światło, dlatego. CD-R nadąża....
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum