Sari la conținut

Sony MXD-D3

Slawek Aiwa

Postări Recomandate

Postat

sony_mxdd3.jpg

Sony MXD-D3

Serdecznie witam forumowiczów.

Dziś chciałbym Wam przybliżyć posiadany deck (combo) Sony MXD-D3.

W jednej obudowie posiadamy odtwarzacz CD oraz recorder MiniDisc.

Co do odtwarzacza CD mogę powiedzieć, że całkiem sprawnie radzi sobie z muzyką, posiada CD-Text, czyta płyty CD, CD-R, CD-RW.

Natomiast sam recorder MD na pokładzie decka został zastosowany Atrac 4.5, gdzie mogę śmiało napisać - w tym modelu naprawdę sobie dobrze radzi. W przeszłości posiadałem również decka z Atrac 4.5 model Sony MDS-JE500, który naprawdę wypada blado do opisywanego decka. Co do obsługi samego urządzenia napiszę tylko tyle, że robione kopie z CD na MD są świetne, nie do odróżnienia. Ponadto jest możliwość szybkiego kopiowania x4 z CD na MD, ale tylko w przypadku płyt CD lub CD-R. Przy płycie CD-RW kopia jest wykonywana w stosunku 1:1.

Jakiej jakości jest kopia robiona z dużą prędkością? Nie wiem....zawsze robię kopię 1:1. Dodam, że w przypadku gdy CD posiada Text - recorder wszystko skopiuje na MD.

Czy pomimo kompresji stratnej bym go polecił? Oczywiście - ten model na to zasługuje !

Napiszę więcej - kupując obecnie to "combo" bez problemu możemy nabyć na zapas lasery do CD/MD - ja takowe zakupiłem, gdyż jak napisałem wg mojej oceny gra świetnie.

Specifications

Type: Minidisc Player/Recorder

Track System: 2-channel stereo

Optical Pickup: KMS-262A/J1N

Sampling Frequency: 44.1kHz

Frequency Response: 5Hz to 20kHz

Signal to Noise Ratio: 98dB

Analogue Inputs: 125mV (line)

Analogue Outputs: 2.0V (line)

Digital Inputs: optical

Dimensions: 430 x 120 x 290mm

Weight: 4.7kg

Accessories: remote control

Year: 1999

• +1 4
  • Admin
Postat
1 godzinę temu, Slawek Aiwa napisał:

Jakiej jakości jest kopia robiona z dużą prędkością?

Przypuszczam, że kopiowanie jest na drodze cyfrowej a prędkość 4x wynikać może z ograniczeń odczytu płyty CD czy też możliwości obliczeniowych. Ale to tylko moje przypuszczenia.

Postat
5 minut temu, sherlock napisał:

Przypuszczam, że kopiowanie jest na drodze cyfrowej a prędkość 4x wynikać może z ograniczeń odczytu płyty CD czy też możliwości obliczeniowych. Ale to tylko moje przypuszczenia.

Kopiowanie jest na drodze cyfrowej, a prędkość...no cóż, RW słabiej odbija światło, dlatego.

CD-R nadąża....

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.