Prz_mie1978 Opublikowano 28 Września 2019 Opublikowano 28 Września 2019 Witam wszystkich. Dostałem za darmo gramofon Daniel G - 1100 fs ale niestety nie jest sprawny całkowicie, gdyż pasek napędowy od talerza jest rozciągnięty, pasek od sterowania ramieniem pęknięty. Żeby przetestować go zamiast tego pękniętego paska założyłem gumkę od włosów i założyłem ten rozciągnięty. Efekty są takie że ramię przesuwa się na odległość w zależności jaką rodzaj płyty wcisnę sensorem lecz gdy wcisnę opuszczanie to już nie reaguje choć żarówka w sensorze się zapala. Jest jeszcze problem z obrotami, gdyż są za niskie i nie idzie ich wyregulować ale to pewnie wina rozciągniętego paska. Pytanie mam do kolegów czy po pierwsze jest sens robić ten gramofon bo obecnie mam Audio-Technica AT-LP120 USB z wkładką AT 5V. Po drugie , jeśli tak to gdzie szukać uszkodzenia opuszczania ramienia, bo słyszałem że jakaś krzywka za to odpowiada lecz nie wiem ile rozbierania mnie czeka i czy go złoże później żeby się dostać do tego. Ogólnie jestem z wykształcenia elektronikiem i ogarniam temat lecz z gramofonami za dużo nie miałem do czynienia. Z góry dzięki za pomoc i od razu przepraszam jeśli jest on może trochę chaotyczny ale jestem na forum nowy i to mój pierwszy post. Acha wiem że wkładka w Danielu ta oryginalna to kiepski model ale jeśli udałoby mi się zreanimować go to przełożyłbym sobie tę z Audio technica 1
Admin sherlock Opublikowano 28 Września 2019 Admin Opublikowano 28 Września 2019 11 minut temu, Prz_mie1978 napisał: czy po pierwsze jest sens robić ten gramofon Oczywiście. Grzechem byłoby wyrzucić bez chociaż próby reanimacji. 11 minut temu, Prz_mie1978 napisał: obecnie mam Audio-Technica AT-LP120 USB z wkładką AT 5V Kolega Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto modyfikował Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
Instrukcja obsługi
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.