Acesta este un post popular. walkerfreeman Postat Octombrie 18, 2019 Acesta este un post popular. Postat Octombrie 18, 2019 Przedstawiam nowy sprzęt w rodzinie. AIWA F990 (rocznik 1983). Jeden z tych decków, który "siedział" w mojej w głowie od momentu jak go pierwszy raz zobaczyłem (analogicznie jak z JVC KD A7). Pierwszy deck po którego zrobiłem łącznie 900 km (odbiór osobisty) w jeden dzień. Stan...front bardzo ładny, prawie doskonały, górna blacha w 2 miejscach przetarta, ale nie jest źle, sprzęt był serwisowany w nomosie. Pierwsze odsłuchy nie rozczarowały mnie, dźwięk ostry, czysty, ale jakby z mniejszą sceną niż np. w Technics m253, generalnie nie mam się do czego przyczepić. Nagrywanie i przełączanie nasłuch source<>tape z taśmą maxell SXII prawie nie słychać różnicy, a z dolby c (tape monitor) jeszcze lepszy niż źródło. Mechanicznie wydaje się wszystko sprawne, przewija genialnie, przyciski nie są zmęczone i funkcjonują prawidłowo. Kieszeń podświetlana, dużo światełek przycisków, no i te wskaźniki ...bajka. Co do funkcji to pierwszy deck u mnie co ma funkcję rozmagnesowania głowic przy włączaniu, reszty jeśli chodzi o kalibrację, bias jeszcze nie testowałem. Specifications Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 20Hz to 21kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 75dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.025% Input: 50mV (line), 1mV (mic) Output: 0.41V (line) Semiconductors: 61 x IC, 116 x transistors, 138 x diodes, 20 x LED, 1 x FET Dimensions: 420 x 110 x 280mm Weight: 5.5kg Year: 1983 9
Admin sherlock Postat Octombrie 18, 2019 Admin Postat Octombrie 18, 2019 Gratuluje fajnej maszyny. Najwyższy "parapecik" 1
Gebels Postat Octombrie 18, 2019 Postat Octombrie 18, 2019 Uważaj przy wymianie pasków, ten deck jest na paski bardzo czuły 1
Postări Recomandate
Postat de sherlock,
instrukcja użytkownika
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de sherlock,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
1 reacție
Mergi la acest postare
Postat de sherlock,
HighFidelity 1983.09 - AIWA ADF990
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum