Arkadiusz Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 Witam forumowiczów. Mam problem z deckiem polegający na tym że panel sterowania nie trybi. Wygląda jak by zwariował. Za każdym odpaleniem włącza się inna funkcja. Byłem z tym problem w serwisie i okazało się że to najprawdopodobniej sterownik MN1400RMJ dostaje prąd ale z racji tego że może być uszkodzony głupieje. W związku z tym moje pytanie czy ma ktoś może taką cześć? Szkoda decka bo fajny... 1
G.Moderator justified Opublikowano 27 Października 2019 G.Moderator Opublikowano 27 Października 2019 Piękny stan frontu. Warto go uratować. Ciekaw jestem skąd błąd w opisie na kieszeni. Ten deck posiada 3 silniki mechanizmu. Dobra do rzeczy. Mój egzemplarz jest delikatnie sponiewierany i z tego co się orientuję to elektronika jest sprawna i tylko ma urwany jeden element (cewka) - nie pytaj o okoliczności bo ich nie znam. Przelutujesz sobie cewkę ze swojej płyty i będzie GIT. Jezeli chcesz to podaj adres na PW. Dostaniesz części w cenie przesyłki. Szukałem do niego serwisówki i znalazłem tylko manual. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto PS - Koledzy wspominali, ze deck gra bardzo fajnie, jeżeli naprawisz to liczę na sporych rozmiarów opis na forum, bo z tego co pamiętam nie ma go na liście. Nie zakładałem, bo nie zamierzałem reanimować swojego egzemplarza ale będę miał radochę jak uda się pomóc. Specifications Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan, 1 x mechanism Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, DBX Frequency Response: 20Hz to 20kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 92dB (DBX) Wow and Flutter: 0.045% Input: 70mV (line), 0.25mV (mic) Output: 0.4V (line) Dimensions: 430 x 98 x 273mm Weight: 4.5kg 1
Arkadiusz Opublikowano 27 Października 2019 Autor Opublikowano 27 Października 2019 Jasne myślę że da się zrobić. Mój serwisant to raczej spoko typ i myślę że nie będzie problemu ze zdjęciami i opisem usterki. Oczywiście jak uda się uratować to zaprezentuj ę deck na forum. Tak chętnie przyjmę Twojego decka. Szczegóły na maila. Czekam na wiadomość.
Rekomendowane odpowiedzi