Miron Opublikowano 26 Października 2019 Opublikowano 26 Października 2019 Witam winylomaniaków,przedstawiam mój skromny gramofon DUAL CS604 dane techniczne Drive: EDS 500 electronically regulated direct drive system Start up time: 2s to 33.33rpm Platter: non-magnetic, dynamically balanced, detachable, 1.2kg, 304mm diameter Speeds: 33.33 and 45rpm adjustable Pitch control: 10% variable with calibration scale Speed control: with illuminated stroboscope Wow and flutter: +-0.06% Rumble: >65dB weighted Tonearm: torsionally rigid tubular aluminium tonearm in low friction four point gimbal suspension, tonearm counterbalance with two mechanical anti-resonance filters Effective length: 221mm Stylus pressure: 0-3g Cartridge holder: removable for 1/2" cartridges from 4.5 to 10g Adjustable overhang: 5mm Kupiłem ten gramofon ze względu na jego dobre opinie i całkiem przystępną cenę. Mój egzemplarz miał być po całokitej renowacji,i tak też było. Ma wymienioną plintę,nowy cichszy silnik od wyższych modeli i wymienione okablowanie. Nie podobala mi się jego kolorystyka więc zrobiłem to po swojemu co by pasowało do reszty sprzętu. Zamówiłem blaszkę z napisem "audiophile concept" z czcionką taką jak u DUALA. Na koniec laserdisc do ustawienia antiscatingu, wymiana pokrywy na nową i VOILA 2 1
Admin sherlock Opublikowano 26 Października 2019 Admin Opublikowano 26 Października 2019 Nowa plinta prezentuje się bardzo ładnie. Psuje nawet do wnętrza Co do ustawiania AS na LD to poleciłbym lekturę Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto . Sa tam opisane płyty do testowania i ustawiania gramofonu już w bardziej profesjonalny i pewniejszy sposób.
siwy Opublikowano 27 Października 2019 Opublikowano 27 Października 2019 Prezentuje się świetnie, gratuluję.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja użytkownika
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.