woldo4 Postat Noiembrie 12, 2019 Postat Noiembrie 12, 2019 Ćześć Mój ulubiony magnetofon z kilku które posiadam, ale mam z nim problem-są to głowice bardzo miękkie .Postanowiłem coś z tym zrobić. Dostałem od kolegi parę głowic od AKAI GX-W45 które zamontowałem w SONY i tu mam problem ponieważ są to głowice zespolone nie mam pojęcia która strona w nich jest nagrywająca a która odtwarzająca .Na logikę pierwsza powinna być nagrywająca,ale tu nie jestem pewien może ktoś z was ma tą wiedzę.
ArturP Postat Noiembrie 12, 2019 Postat Noiembrie 12, 2019 Głowice od Akai owszem są zespolone, ale w drodze sygnału pierwsza jest kasująca, a druga rec/play, rec jest oddzielony od play. Głowica Akai (HR-H2511A020A) dla jednego kanału jest cztero-przewodowa w układzie 1/com, 2/play, 3/gnd, 4/rec. Głowica Sony (HRPE1001) dla jednego kanału jest trzy-przewodowa 1(5)/-, 2(6)/+, 3(4)/gnd. Znajdź serwisówkę Sony i Akai i na schemacie odczytaj typ głowicy. Porównaj elementy stosowane w obu, jeśli są takie same lub bliskie wartościami, to śmiało możesz tak zmieniać. Będziesz musiał zmienić połączenia głowicy Akai.
woldo4 Postat Noiembrie 13, 2019 Autor Postat Noiembrie 13, 2019 Część I tu mam problem ponieważ jest to głowica autorevers i sæ trzy wyprowadzenia +dwa ładującej. Chodzi mi o kolejność wyprowadzeń tych trzech
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum