Sari la conținut

Harman Kardon HK 990

Postări Recomandate

Postat

2B40E194-72C0-4B21-8724-6BFC665E4936.jpeg

Witam, chciałbym w tym wątku podzielić się wrażeniami z użytkowania wzmacniacza HK990.

Mam go w sumie od niedawna więc w miarę możliwości będę starał się opisać jak mi się z nim układa.W drodze jest już do niego napęd cd HD 990.Wzmacniacz przyjechał do mnie z Niemiec. Ogólnie, pierwsze wrażenia po użytkowanej przez ponad rok Yamaha AX 900 są bardzo pozytywne w stosunku do HK 990. Chociaż jak na swoją klasę Yamaha także grała zacnie.Harman jest podpięty pod zestaw głośników marki STX Quant 300 ale w niedalekiej przyszłości zamierzam zamienić je na Electrino 500. Może się wydawać że kolumny Quant 300 takie proste i niedrogie ale co do dzwięku i jego jakości to nie ma co się czepiać, mają potencjał i naprawdę mogą konkurować z innymi często droższymi od nich rywalami zachodnich czy też zagranicznych marek z wyższej półki.

Co do HK 990 jest to mocna bestia prawie 200 W przy 8 Ohm i 206 W / 4 Ohm mocy znamionowej i 1000 W poboru prądu z sieci mówi swoje.W swojej klasie gra on moim zdaniem wyśmienicie i myślę że w pułapie do 10 tyś. Pln trudno znaleźć dla tej jednostki godnego rywala.
Jeśli ktoś z was miał go w swoich rękach to proszę o podzielenie się wrażeniami, uwagami za i przeciw. Pozdrawiam

0EF4E2A0-35C6-49DB-9CC1-FFBD1164E1C2.jpeg  2B0C33E4-B886-412C-B8BA-D4B95C607698.jpeg

• O.K. (0 pts) 1
  • Admin
Postat

W środku wygląda bardzo interesująco:

hk990 inside.jpg

fot.stereophile.com

a i tył zaiste imponujący

hk990 rear.jpg

Postat

Tak środek jak i tył jednostki jest bardzo imponujący i przemyślany. Potężne radiatory, dwa duże trafa, oraz elektronika w blokach-modułach.Z tyłu praktycznie można pod niego podpiąć wszystko.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.