Sari la conținut

ONKYO INTEGRA TA-2570 a PIONEER CT-737 Mark II

Postări Recomandate

Postat

Witam,

Do tej pory gustowałem, z racji finansowej , magnetofonach Technics-a, średniej półki.

Ostatnio zwróciłem uwagę na te dwa modele innych producentów.Troszkę poczytałem na forach , o nich.

Moje pytania:

1. Czy warto ? czy bardziej szukać innych, kwota do 800,00, interesuje mnie stan bardzo dobry, nie tylko wizualny ale i techniczny , raczej bez własnego wkładu.

2. Który bywa bardziej awaryjny, trudniejszy w naprawie ( powiem posiadam RS-BX747 i RS-TR555 , ostatnio małe naprawy , z wymianą głowicy w 747 i nawet ja nie miałem większego problemu)

• O.K. (0 pts) 1
  • Admin
Postat

Ad.1 Nic nie napisałeś o swoich preferencjach brzmieniowych. Mam oba te modele ( Onkyo Integra TA-2570 i Pioneer CT-737mk2) i osobiście wolę Onkyo. Gra zdecydowanie lepiej. Lektura tych dwóch w/w tematów powinna rozwiać wątpliwości.

Ad.2 W kategorii "service friendly" Onkyo kładzie na łopatki Pioneer'a. Części są tańsze, bardziej dostępne. Decków z mechanizmami Sankyo na rynku wtórnym bez liku. Silniki-zamienniki dostępne. Jak ktoś kiedyś napisał TA-2570 sporo wyprodukowali i sporo zachowało się do dzisiaj. Pod względem awaryjności Onkyo jest rozpracowany chyba bardzo dogłębnie.

Postat

Ja bym wybrał onkyo. Do niego wszystko dostaniesz łącznie z rolkami silnikami i masą części zamiennych. A w serwisie jest dużo prostszy moim zdaniem od decków Technicsa

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.