kefas Postat Iulie 30, 2017 Postat Iulie 30, 2017 AKAI GX-65 Mój Akai GX-65 Na wstępie przepraszam wszystkich za ewentualne niedociągnięcia, bo to mój pierwszy temat jaki założyłem. Więc proszę o wyrozumiałość Dane techniczne: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Heads: 1 x record, 1 x playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 15Hz to 21kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 72dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.06% Total Harmonic Distortion: 0.7% Input: 70mV (line) Output: 0.388V (line) Dimensions: 425 x 137 x 353mm Weight: 5.5kg 3
kefas Postat Iulie 30, 2017 Autor Postat Iulie 30, 2017 Trochę opisu: Nie potrafię pięknie i rzeczowo opisywać, więc napiszę tak: to mój pierwszy poważny Deck. W młodości miałem kilka magnetofonów, a o takim to mogłem tylko pomarzyć. Kupiłem go jakieś 2lata temu i dałem 250zł. Jak gra? Wszystko zależy jak materiał został nagrany. Oryginalne kasety generalnie grają u mnie słabo, choć zdarzają się wyjątki. Nagrywa według mnie, i po tym co na nim usłyszałem, w zależności od jakości zapodanego materiału: jest lepiej lub gorzej. Jest wybredny pod względem kaset. I tak np. nie toleruje Basf, z jednym wyjątkiem (zdjęcie poniżej) Te akurat nagrywają bardzo dobrze. Może to kwestia umiejętności nagrywania? Bardzo dobrze nagrywa na TDK. Jeśli chodzi o sama taśmę ( Fe, Cr, Metal) to ciężko mi się wypowiedzieć. Powiem tylko, że tam gdzie zaopatruje się w kasety (sklepy ze starociami, bazarki) znalazłem kiedyś nagrane TDK MA-R. Jak to pięknie zagrało, tak z ,,mięsem, tłusto'' kiedy ma cyknąć górą to cyka, kiedy przywalić basem, to i walnie no dla mnie miód. Czy poleciłbym Akai? Tak, na pewno są lepsze ale jako pierwszy Deck zdecydowanie polecę go innym, przy czym koledzy z forum na pewno mogliby powiedzieć coś więcej. Ja bardzo chciałbym pójść teraz wyżej i znaleźć coś co będzie nagrywało zdecydowanie lepiej i tolerowało większość kaset, np. Basf, bo mam ich trochę a pOki co ozdabiają ścianę w garażu.
Admin sherlock Postat Iulie 30, 2017 Admin Postat Iulie 30, 2017 Jak na ten "pierwszy raz" wyszedł Tobie całkiem ładny temat Z "lubieniem" kaset przez poszczególne decki bywa tak, że taśma użyta może odbiegać znacznie parametrami od tej, na której był kalibrowany (i dostosowany)przez producenta. Taśmy producentów europejskich znacznie lepiej "sprawują się" w deckach produkcji również europejskiej, ale też w tych wyposażonych w regulację nie tyko poziomu biasu ale też czułości taśmy. Decki z pełną kalibracją radzę sobie jeszcze lepiej.
Postări Recomandate
Postat de ke_raj,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum