Niecerkiewny Postat Decembrie 24, 2019 Postat Decembrie 24, 2019 Dziś o godzinie 16.37 24 grudnia 2019 czasu Londyńskiego mój Technics SU-V90D odmówił posłuszeństwa. Podczas odtwarzania "kolęd świątecznych" w postaci płyt LP Vital Remains po prostu się wyłączył dźwięk i już nie odpada relay... Niemniej prezentuję gada, bo to świetny wzmacniacz moim zdaniem. TECHNICS SU-V90D Specifications Power output: 100 watts per channel into 8? (stereo) Frequency response: 20Hz to 20kHz Total harmonic distortion: 0.002% Damping factor: 60 Input sensitivity: 0.17mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line) Signal to noise ratio: 70dB (MC), 79dB (MM), 100dB (line) Channel separation: 55dB (line) Output: 150mV (line) Speaker load impedance: 4 Ohms to 16 Ohms Dimensions: 430 x 158 x 397mm Weight: 13.2kg
Admin sherlock Postat Decembrie 24, 2019 Admin Postat Decembrie 24, 2019 3 godziny temu, Niecerkiewny napisał: Podczas odtwarzania "kolęd świątecznych" w postaci płyt LP Vital Remains po prostu się wyłączył dźwięk i już nie odpada relay... Może po prostu nie wytrzymał tych kolęd Sprawdź czy masz sygnał przed przekaźnikiem. Ogólnie czy coś jest i jaką to ma formę. Bo różnie może być i zabezpieczenie zadziałało.
wyzromek Postat Decembrie 30, 2019 Postat Decembrie 30, 2019 A może zimne luty na przekaźniku "podłączającym" kolumny? Kilka lat temu odstawiłem kilka lat starszą od Twojego Technicsa Yamahę (A-1000), bo jeden kanał zaniemógł. Z braku czasu (miałem w zapasie inny wzmacniacz) leżał i czekał. Przygotowany na diagnostykę co jest nie tak, wymianę tego i owego. Ruszyłem go z wiosną mijającego roku i okazało się, że są zimne luty na płytce w miejscu wlutowania przekaźnika. Z głupia franc, jak go włączyłem i "nie grał" rzeczony kanał, to przycisnąłem przekaźnik i dźwięk się pojawił. Przelutowałem. Do dziś gra jako drugi w systemie głównym . 1
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum