dodvarg Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Planuję zakup odtwarzacza Mini Disc. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z tym formatem. Trochę poczytałem i prawdopodobnie zdecyduję się na Sony MDS-JB940QS, model z lat 2000-2001. Posiada Atrac type R. Cena tego decka to ok. 1000 zł. Na co trzeba zwrócić uwagę przy kupowaniu takiego urządzenia? Da się jakoś sprawdzić zużycie lasera (jak z jego dostępnością?)? Znalazłem też dwie wersje tego decka. Jedna "normalna" a druga z oznaczeniem "UK Special Edition" na froncie. Ktoś wie na czym polega różnica?
Slawek Aiwa Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Dobry model, sam Atrac to szczyt jego możliwości. Tak, laser musi być sprawny, jak sprawdzić ? Najprościej to nagrać całą płytę, czy zapis jest prawidłowy, nie zrywa dźwięku. Co do lasera...są modele do których można jeszcze kupić a są modele gdzie już nie. Polecam sprawny i z Atrac od wersji 4.5 wzwyż. Dodam jeszcze, że same decki mają sporo lat, nigdy nie przewidzisz kiedy padnie. Ja posiadam Sony MXD-D3 i mam nówkę laser na zapas, chyba rok temu zakupiłem.
Rekomendowane odpowiedzi