Moderator Jakub K Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Moderator Opublikowano 5 Marca 2020 ONKYO TA-6510 Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto źródło: www.audioweb.ro Dane techniczne: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x DC servo, 3 x DC Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro Frequency Response: 20Hz to 20kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 80dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.045% Input: 80mV (line) Output: 0.5V (line) Dimensions: 455 x 120 x 310mm Weight: 5kg Year: 1995 Na razie u góry fotka z sieci ponieważ mój egz. uratowałem od niechybnej zagłady, to nie posiada jeszcze nakładki kieszeni. Mam na to jakiś pomysł i jak zrealizuję na pewno się pochwalę. Póki co środek wygląda tak: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Deck wyregulowany, gra bardzo przyzwoicie ale nie wyróżnia się wg mnie niczym szczególnym, po prostu jest poprawny. Jedynie może małą ciekawostką jest możliwość wybierania mało spotykanych długości kaset w celu realnego obliczania ich czasu: C-46, C-50, C-54, C-60, C-64, C-70, C-74, C-90, C-100, C-120.
Moderator Jakub K Opublikowano 7 Marca 2020 Moderator Opublikowano 7 Marca 2020 Deck ma problem z odtwarzaniem. Po włączeniu play prawa rolka się nie kręci ponieważ nie rusza środkowy silnik. Przewijanie w obie strony działa czyli silnik sprawny. Mikrostyki z pozytywki działają i dają impulsy. Na razie mam brak koncepcji
Moderator Jakub K Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Moderator Opublikowano 8 Marca 2020 Temat ogarnięty. "Uwielbiam" usterki które występują równocześnie, bardzo to ogłupia i zmusza do kreatywności. Otóż, okazało się że przyczyny były 2 a właściwie nawet 3. 1 - pasek od napędu wózka i pozytywki wydawał się OK a jednak się ślizgał. Doraźnie pomogło odtłuszczenie kółek prowadzących i porządne przetarcie paska preparatem do odnawiania gumy ale trzeba go wymienić. Myślę że jakiś oring się dopasuje Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto 2 - poza tym że pasek nie był za mocny, to dodatkowo dźwignia lewej rolki jest dokręcana nakrętką samokontrującą. Zbyt mocne dokręcenie powoduje ściśnięcie sprężyny pod spodem i dźwignia zaczyna ciężko chodzić. W ogóle ta nakrętka była bez podkładki, nasmarowałem oś dźwigni i dołożyłem podkładkę. Wyregulowałem pozycję dźwigni dokręcając do odpowiedniego momentu nakrętkę tak aby tor przesuwu taśmy nie był liniowy. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto 3 - no i zatarta była lewa rolka i chyba głównie to ona trzymała taśmę Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Po tych zabiegach deck ożył. PS Czy to słynne pomarańczaki i powinienem je wymienić? Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Jakub K,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
1 reakcja
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez Jakub K,
instrukcja użytkownika
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.