mich64 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Ponieważ to mój pierwszy post jeśli się nie mylę, witam wszystkich serdecznie Obecnie jestem użytkownikiem dwóch decków 2 head: Kenwooda KX-550 HX i JVC TD-X335. Z obydwu jestem w miarę zadowolony, chociaż JVC nie nadaje się obecnie do nagrywania - potrzebuje serwisu. Posiadaczem Kenwooda jestem już ponad dwa lata i sprzęt sprawuje się naprawdę dobrze, jednak w porównaniu z JVC jego brzmienie jest trochę metaliczne, moim zdaniem ma kiepską równowagę między tonami wysokimi a niskimi, przeważają wysokie. Z JVC jest odwrotnie, z tym, że dół jest bardzo plastyczny i miękki co bardzo lubię. Pomyślałem sobie, że potrzebna jest jakaś zmiana. Chciałbym kupić decka 3 head, który byłby brzmieniowo czymś pośrednim, ale ponieważ nie mam doświadczenia z takim sprzętem proszę szanownych forumowiczów w doradzeniu co warto byłoby kupić. Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez mich64
chorazy3 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Kup jakąś AIWĘ ca 1990 r. np. F800, F880 (F780), F900, F810 jak wersja bardziej budżetowa ale też daje radę, a jeśli pozwolą finanse to XK-007 lub XK-009 lub ich nowsze odpowiedniki XKS-7000 lub XKS-9000. Szczególne pierwsze dwa modele oraz XK-007 mają dobry stosunek cena-jakość, są dość niezawodne i do tego dość proste w naprawie. Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez chorazy3
ke_raj Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Temat - rzeka. Warto wskazać kilka priorytetów, np. cena, marka lub kraj pochodzenia, informacja czy Kolega coś umie sam naprawić/poprawić w urządzeniu itp. Inaczej możemy ciągnąć temat tygodniami i zawsze będzie jakaś nowa propozycja.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.