chorazy3 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) NAD 7600 Opis: The NAD 7600 is one of the world's most powerful, most sensitive, and flexible stereo receivers. It consists of NAD's three finest Monitor Series stereo separates, the 1300 preamplifier, 4300 tuner and 2600A power amplifier, combined on a single chassis and operated by infra-red remote control. Specyfikacja: Tuning range: FM, MW Power output: 400 watts into 8Ω (mono) Frequency response: 20Hz to 20kHz Total harmonic distortion: 0.03% Damping factor: 120 Signal to noise ratio: 76dB (MC), 76dB (MM), 96dB (line) Speaker load impedance: 2Ω to 8Ω Dimensions: 435 x 162 x 422mm Weight: 15.4kg Year: 1987 Amplituner jest duży i ciężki, zbudowany z kilkunasty płytek z elektroniką, grał u mnie jakiś rok aż zaczęły się problemy ze słabym, nierównym między kanałami dźwiękiem przy niskiej głośności. Winowajcą okazały się 4 przekaźniki Matsushity które, co jest typowe w tym i pokrewnych modelach, szwankują z powodu zabrudzenia styków. Są w zasadzie nierozbieralne, więc wymieniłem na nowe odpowiedniki polskiej firmy Relpol model RM83 SPST-NO, 24V, 16A (oryginały są niedostępne). Przy okazji wymieniłem wszystkie kondensatory elektrolityczne z obu kanałów wzmacniacza, obu zasilaczy (głównego i dodatkowegoo), płytki gniazd głośnikowych oraz płytki przełącznika Tape (te bezpośrednio przewodzą sygnał z przedwzmacniacza do wzmacniacza (tu dałem poliestrowe Wimy). Ampli zbudowany jest a samych Rubyconów i w sumie tylko jeden z nich nie trzymał parametrów, więc nie było źle. Ale chcę żeby ten sprzęt jeszcze trochę mi podziałał. Wnętrze w całości: Płytki obu kanałów wzmacniacza: Tuner: Zasilacz główny i kondensatory filtrujące: Gniazda głośnikowe z przekaźnikami: Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez chorazy3 1 1
chorazy3 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Service Manual: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Brochure: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Admin sherlock Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Admin Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Kawał porządnego klocka. I nawet jak na NAD'owską stylistykę to wygląda całkiem całkiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.