wichura251 Postat Mai 11, 2020 Share Postat Mai 11, 2020 fot.hifiaudiovintage.wordpress.com/ Yamaha KX-490 Witam od tygodnia jestem posiadaczem decka yamaha kx-490 to mój pierwszy magnetofon który sprawia mi przyjemność że słuchania na nim z poprzednimi musiało być coś nie tak ponieważ grały fatalnie, odechciewało się słuchania Chciałem zapytać do czego służy kilka przycisków : auto tape tuning, counter memory, bias adjust, intro scan za wszelką pomoc z góry dziękuję. Dane techniczne: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Headroom Extension: HX Pro Frequency Response: 20Hz to 20kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 76dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.05% Total Harmonic Distortion: 0.8% Input: 100mV (line) Output: 0.57V (line) Dimensions: 435 126 x 277mm Weight: 4.5kg Year: 1996 1 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare...
Admin Comentariu recomandat sherlock Postat Mai 11, 2020 Admin Comentariu recomandat Share Postat Mai 11, 2020 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare...
G.Moderator justified Postat Mai 13, 2020 G.Moderator Share Postat Mai 13, 2020 auto tape tuning - automatyczna kalibracja ustawień nagrywania (ewenement w przypadku decka dwugłowicowego) counter memory - pamięć licznika, deck zapamięta wskazanie licznika i może się cofać lub przewijać do przodu do zapamiętanego miejsca. Przydatna funkcja. bias adjust - jak nie spodoba się autokalibracja a właściwie jej wynik to mozna ręcznie dobrać parametry wartości prądu podkładu. W prawo = wiecej wysokich, w lewo mniej wysokich tonów. intro scan - jak w przypadku CD, zaprezentuje po kilkanaście sekund z każdego utworu na taśmie. Sprytne. Dlaczego nie zapytałeś o Play trim? To jest układ uwudatniający wysokie tony w przypadku taśmy nagranej na innym magnetofonie. Taka namiastka kręcenia śrubką od azymutu głowicy, bez kręcenia tą śrubką. Fajny deck. Koledze wyszykowałem podobnego KX-580. To samo tylko ma dolby S. Niezawodny mechanizm Alps-a, dobre głowice i łatwa konserwacja. A i dostępne zamienniki silników za marne grosze. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare...
Postări Recomandate
Postat de sherlock,
instrukcja użytkownika
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de sherlock,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
1 reacție
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum