P3ndz3l3k Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Witam Jakiś czas temu wymieniałem koledze w obu mechanizmach zębatki które straciły zęby, wyczyściłem rolki i głowice. Wyczyściłem także wyświetlacz i szybkę bo prawie nie świecił. Jednak dopiero po kilku dniach powiedział mi, że deck dodatkowo od kilku lat nie działał w lewej kieszeni na jednej stronie i zapomniał mi powiedzieć o tym. Przy próbie załączenia drugiej strony w lewej kieszeni mechanizm jakby na ułamek sekundy się załącza po czym wraca do odtwarzania na drugą stronę. Przejrzałem serwis manual i wydaje mnie się, że być może przyczyną są już wyciągnięte paski i może zła prędkość. Wydaje mnie się, że jeśli prędkość silnika jest zawsze stała to wystarczy na odpowiedni czas załączyć elektromagnes i wtedy następuje przełączenie funkcji. Nie widzę w tych mechanizmach jakiegoś czujnika położenia mechanizmu. Być może przez zużyte paski i zła prędkość silnika nie można uruchomić drugiej strony. Albo może elektromagnes działa nieprawidłowo. Z drugiej strony dla czego za każdym razem działa w jedną stronę (mniejsze opory bo nie musi obracać głowicy)? Co o tym myślicie? Pozdrawiam Paweł.
ke_raj Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Jeśli masz luźne paski, zacząłbym od ich wymiany. Rzecz najprostsza, najtańsza, a i tak niezbędna do ewentualnych dalszych poszukiwań.
P3ndz3l3k Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2020 No w sumie wymiana pasków to najprostsza sprawa. A czy te z allegro Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto będą się nadawać nie ma podanych wymiarów a tak w ogóle to gdzie kupujecie paski w tych sklepach co ja widziałem to niektóre marne są bo źle wycięte poza tym nie trzymają równych wymiarów.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.