Skocz do zawartości

Kupiona wadliwa kaseta 13 Reasons Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

22 LIPCA 2019 Kupiłem na allegro kasetę magnetofonową ze ścieżką dźwiękową z serialu „13Reasons Why”.

Niestety podczas osłuchu zauważyłem, że dźwięk w regularnych odstępach delikatnie jakby przerywa a zjawisko od połowy strony A jakby się nasila.

Po wyjęciu kasety z magnetofonu zacząłem się przyglądać powierzchni taśmy i widać było poprzeczne jakby wgniecenia (takie dołki) w trakcie przewijania było widać, że są one w tym samym miejscu. Miejsce tego zagięcia odpowiada akurat temu gdzie rozbiegówka jest mocowana na rolce.

Widać było to odkształcenie na nawiniętej taśmie na rolkę kasety.

Kasetę kupiłem na allegro będąc akurat w delegacji za granicą i dopiero ją sprawdziłem po ponad miesiącu. Stwierdziłem, że po tak długim czasie to nie ma szans na reklamacje no więc kupiłem taką samą kasetę ale od całkiem innego sprzedawcy i totalnie się zdziwiłem kiedy po rozpakowaniu jeszcze bez odsłuchu od razu było widać odkształcenia taśmy na rolce. Odsłuch potwierdził wgniecenia.

Porobiłem zdjęcia i wysłałem do sprzedającego od którego kupiłem druga kasetę.

Zgodnie z reklamacją odesłałem kasetę i sprzedawca podesłał mi kolejną która okazała się tak samo wadliwa jak te dwie poprzednie. Sprzedawca zaproponował mi zwrot pieniędzy.

Według mnie to jakaś wada fabryczna.

Opisałem całą sprawę i napisałem do tego pierwszego sprzedawcy, że kupiłem od innego i po wymianie kolejna była także wadliwa. Ten sprzedawca także zaproponował mi zwrot pieniędzy już bez przesyłania kolejnej kasety.

Sprawa mi nie dawała spokoju i napisałem do dystrybutora w tej sprawie poprosili o zdjęcia i kontakt się urwał.

Na allegro nadal obaj sprzedawcy wystawiają tą kasetę.

Pisze to jako ciekawostkę i przestrogę.

Obie_Kasety.jpg.baa00e836eeb4b202956e3b44d855243.jpg

Dziwi mnie brak reakcji dystrybutora.

Zerknijcie na zdjęcia.

20190917_172301.jpg 20190917_172900.jpg Rolka.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• P3ndz3l3k

6

• sherlock

5

• chorazy3

4

• ke_raj

2

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Faktycznie wygląda na wadę fabryczną.

Można by otworzyć kasetę, podmienić taśmę i nagrać jeszcze raz np. z Tidala.

Szkoda tylko, że kaseta jest klejona. To trochę utrudnia sprawę.

Opublikowano

No myślałem żeby nie otwierać a przewinąć taśmę z innej kasety tylko ta wada to chyba problem tego blokowania rozbiegówki na rolce.

Z drugiej strony nie wyło by wgniecenia a wybrzuszenie.

Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.