Admin sherlock Opublikowano 8 Czerwca 2020 Admin Opublikowano 8 Czerwca 2020 Jakie są Wasze doświadczenia przy kupnie komponentów na zagranicznych portalach aukcyjnych? Ja na jedną płytkę elektroniczną kupiona u chińskiego sprzedawcy czekałem ze 2 albo 3 miesiące. List z zawartością wysłany był z Kambodży @@
Moderator Jakub K Opublikowano 8 Czerwca 2020 Moderator Opublikowano 8 Czerwca 2020 Jeśli chodzi o Chiny to lubię czasem sobie coś zamówić ale biorę pod uwagę że 2 miesiące czekania jak nic. Czasem jest szybciej a czasem nawet dłużej. Mój rekord szybkości to 10 dni a wysyłka z Chin. Chyba zależne to jest m.in. od tego jak utrafi się w transport. Jak kupowałem coś co groziło VATem to starałem się zamawiać z takich aukcji gdzie wysyłka była z Europy, wtedy nie ma VATu. Są grupy na FB które specjalizują się w wyszukiwaniu promocji i korzystnych metod wysyłkowych żeby nie zapłacić VATu. Trenowałem już różne rzeczy i moje doświadczenie jest takie że im droższą rzecz zamawiałem tym szybciej docierała do mnie. Zdarzyło mi się że 2 przesyłki nie dotarły, ale zwroty wpłaty działają na Ali perfekcyjnie. Tydzień czasu i zwrot murowany. Z tym że 2 miesiące + tydzień czekania w plecy Zdarzyło mi się też że dostałem przesyłkę z Chin której nie zamawiałem i tu śmieszna rzecz bo nie ma możliwości ustalenia do kogo miała trafić ponieważ czasem przesyłki idą bezpośrednio z Chin a czasem za pośrednictwem polskich lub zagranicznych firm pośredniczących. Jest z tym niezły galimatjas i nie doszedłem nigdy o co w tym chodzi i kto za to płaci, bo przesyłki są bezpłatne. Ostatnio dostałem za pośrednictwem SinoTrans ale żadnego adresu nadawcy czy pośrednika nie ma
ke_raj Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Szczerze mówiąc, to czasem może nie być wesołe, taka "paczka-niespodzianka". Z Ameryki różne rzeczy z bananami przybywały...
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.