G.Moderator justified Postat Iunie 20, 2020 G.Moderator Postat Iunie 20, 2020 SL-P520 - urodziwy młodszy brat Moja pogoń za kwadratowymi przyciskami wymusiła upolowanie powyższego modelu (P520 nie rujnuje kieszeni). Sprzęt był sprawny i w ładnym stanie wizualnym. Stał sobie spokojnie w piwnicy przez kilkanaście miesięcy i czekał aż się nim zajmę. Już planowałem prace konserwacyjne i przez nieuwagę zrzuciłem na niego kask narciarski. Uderzenie zniszczyło logo Technics i zarysowaniu uległa nakładka tacki CD. Nosz ku... jego mać! Moja wina. Co zrobiłem: - wymiana logo - czyszczenie frontu i obudowy - konserwacja klawiszy (odciski palców) - czyszczenie soczewki lasera (preparat do ekranów LCD) - oczyszczenie mechanizmu ze starych smarów i nałożenie nowych - oczyszczenie powierzchni wyświetlacza i szybek okna wyświetlacza - czyszczenie lusterka podglądu płyty (magiczny element ) Wrażenia są takie, ze moim zdaniem to jeden z najładniejszych odtwarzaczy Technicsa. Podgląd obracającej się płyty, przepiękny wyświetlacz, pokrętło JOG do "przewijania" i srebrny kolor. CD działa bardzo płynnie, cicho i szybko. Laser przesuwa się na silniku magnetycznym (wzdłużny silnik). Główny napęd płyty to Direct Drive sterowany częstotliwościowo. Nieśmiertelna konstrukcja. Napęd odczytuje płyty szybko i bez problemu, może nie jest tak mało wybredny jak słynny Philips cdm 4/19CDM ale daje radę. Nie wiem jak z trwałością ale w razie czego mam drugi mechanizm. Jak gra? Jest przestrzeń, są wysokie i niskie, jest dynamika. Fajnie gra. 1 2
G.Moderator justified Postat Iunie 20, 2020 Autor G.Moderator Postat Iunie 20, 2020 Tak. Przetwornik BB. Ponoć ten układ jest specyficzny w sensie odbioru dźwięku. No nie wiem. Tak jak pisałem gra fajnie . Poza tym w porównaniu do nowszych modeli jest tam trochę elektroniki, PCB jest dwustronna. Moze elektrolity wrazenia nie robią ale Elny, wzmacniacz AA, miedziane kondensatory foliowe o budowie coś mówią.
Postări Recomandate
Postat de justified,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum