Sari la conținut

Important Nasze sposoby przechowywania i/lub archiwizacji plików

Na jakim nośniku przechowujesz i/lub archiwizujesz pliki?  

28 membri au votat

Nu ai permisiunea să votezi în acest sondaj, sau să vezi rezultate sondaj. Te rog autentifică-te sau înregistrează-te pentru a vota în acest sondaj.

Postări Recomandate

• Admin
Postat

W jaki sposób przechowujesz i/lub archiwizujesz pliki i co skłoniło Ciebie do takiego wyboru?

• Admin
Postat

Zaznaczyłem trzy pozycje

- CD/DVD w zasadzie posiadam i nie ma już przyrostu płyt. Szkoda mi czasu, prądu i kosztów nośników i zarzynanych nagrywarek. 220 szt DVD wchodzi na dysk 1TB, którego skopiowanie na inny dysk to jakieś 3h max. A ile trwałoby nagranie tylu płyt? O zajmowanym miejscu nie wspomnę

- dyski HDD - w miarę tanio, bardzo szybko

- taśmy Ultrium od 1 do 3 generacji - tanio a czas dostępu do danych nie jest długi

• O.K. (0 pts) 2
Postat

Kasety DAT - zgrywam całe dyskografie ulubionych wykonawców

Płyty CD, DVD - mam sporo nagranych, rzadko używam, wtedy gdy chcę coś nagrać na taśmę lub kasetę. Denon DCD 2560 bardzo ładnie odtwarza płytki CD i to słychać w nagraniach

Na kilku kartach pamięci o dużej pojemności mam sporo muzyki do słuchania na DAP Shanling M2X. Wynikło to z jego możliwości ale karty są również rodzajem beckupu i tak już zostanie

NAS - podstawowe miejsce archiwizacji. Od ponad trzech lat sprawdza się b. dobrze.

Mam również dużo taśm i kaset magnetycznych ze starymi nagraniami i to też jest spore archiwum.

• O.K. (0 pts) 2
  • +1 1

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.