artekk Postat Iunie 22, 2017 Postat Iunie 22, 2017 KENWOOD KX-1100G Magnetofon Kenwood KX-1100G kupiłem na znanym portalu aukcyjnym. Gdy dotarł stwierdziłem, że w czasie odtwarzania słychać pisk o wysokiej częstotliwości, jakby coś się wzbudzało. Po zaglądnięciu do wnętrza okazało się, że ukruszył się krótki czarny kabelek, który łączył tylną ściankę decka z płytą główną, pewnie jakaś masa. Przylutowałem i po problemie. Magnetofon 3-głowicowy, zbudowany bardzo solidnie, oparty na znanym dwuwałkowym mechanizmie Sankyo w wersji Direct Drive. Nie ma upierdliwego idlera, szpulki napędzane są za pomocą zębatki. Głowice rec/play amorficzne. Rozbudowana kalibracja biasu i poziomu osobno dla dwóch kanałów, oczywiście z generatorem. Podsumowując raj dla miłośników nagrywania. Brzmieniowo bardzo poprawny magnetofon, jednak nie pokochałem go z uwagi na nieco twardy, bezduszny sposób prezentacji i musiał zmienić właściciela. Wydaje mi się, że seria HX Kenwooda brzmi bardziej muzykalnie niż seria G. Dane techniczne : Type: 3-head, single co Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan, 1 x mechanism Noise Reduction: B, C Frequency Response: 20Hz to 22kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 75dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.025% Total Harmonic Distortion: 0.4% Input: 77.5mV (line), 0.3mV (mic) Output: 0.49V (line) Dimensions: 440 x 11 x 322mm Weight: 6.2kg Year: 1986 1
nano Postat Iunie 22, 2017 Postat Iunie 22, 2017 moim zdanie seria HX tylko minimalnie lepiej nagrywa G identacznie brzmi jak HX to moje zdanie moj egzemplarz zapodam pozniej, zachowalem go jeszcze :-)
Admin sherlock Postat Iunie 22, 2017 Admin Postat Iunie 22, 2017 Dodam jeszcze, że wygląda ślicznie. Jak śpiewał Dr.Alban: "kanciasty"! I oczywiście news na portalu: http://stereo-hifi.com/kenwood-kx-1100g/
Postări Recomandate
Postat de sherlock,
instrukcja użytkownika
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum