Sari la conținut

Onkyo TX-SR701E

rembol1992

Postări Recomandate

Postat

Onkyo TX-SR701E
863684672_txsr701e.jpg.9702aee636e095286bddfa2074afb697.jpg

Przyszedł czas na zmiany trochę cyfryzacji i 5.1 a właściwie to 5.0  i o to jest kolejne Onkyo ... 

Zacząłem szukać kolejnego amplitunera ze względu na to że chciałem jednak przejść w strefę kina domowego i muzyki w 5.1 a również mieć możliwość spięcia moich wszystkich sprzętów do tak zwanej "kupy" w jednym urządzeniu i po dłuższych poszukiwaniach trafił mi się okazyjnie taki o to Onkyo TX SR-701e.

Zakup i tak był w ciemno , ale przekonała mnie mnogość wejść analogowych , cyfrowych , to że jest duży i ciężki , końcówki są na tranzystorach i jest to naprawialne , dobre opinie na zagranicznych forach i jeszcze parę innych jego cech jak i moich "widzi mi się" . Niestety nie mam do nie go pilota ale smartfony potrafią cuda .

Generalnie sprzęt obecnie gra w konfiguracji 2x Altus 110 , głośnik centralny Magnat , i dwie satelity z tyłu też Magnat (w planach dopięcie jeszcze dwóch głośników w pokoju obok ponieważ sprzęt ma opcję "strefy drugiej" więc z jednego klocka mogą grać dwa pokoje ) . Jak gra , dobre pytanie..... Każdy ma inne ucho choć ja twierdzę że cywilizuje mi moje Altusy i o dziwo (ale chyba też jak to Onkyo) gra to dość ciepło , i jak na mieszkaniowe granie jest na prawdę przyjemnie. Co do 5.1 a w zasadzie 5.0 gra naprawdę dobrze , mnogość ustawień , konfiguracji i trybów odtwarzania jest duża więc nawet ze źródłami analogowymi można się trochę pobawić . 

To na koniec może skrócona specyfikacja:

Tuning range: FM, MW

Power output: 100 watts per channel into 8Ω (stereo)

Surround output: 100W (front), 100W (center), 100W (rear)

Frequency response: 10Hz to 100kHz

Total harmonic distortion: 0.08%

Damping factor: 60

Input sensitivity: 2.5mV (MM), 200mV (line)

Signal to noise ratio: 80dB (MM), 106dB (line)

Output: 200mV (line), 1V (Pre out)

Speaker load impedance: 4Ω (minimum)

Digital inputs: coaxial, optical

Video Connections: component, composite, SVHS

Dimensions: 435 x 175 x 431.5mm

Weight: 13kg

Dokładna specyfikacja będzie w załączniku ;)

I oczywiście zdjęcia , instrukacja użytkownika , jak i instrukcja serwisowa.

IMG_1022.JPEG IMG_1023.JPEG IMG_1024.JPEG IMG_1025.JPEG

• +1 2
  • Admin
Postat

Będzie coś pasującego do tego?

• O.K. (0 pts) 1

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.