rembol1992 Postat Octombrie 31, 2020 Postat Octombrie 31, 2020 Logitech Harmony Hub Logitech Harmony Hub - pilot a zarazem centrum sterowania pokojem lub mieszkaniem . Zakupiłem to cudo ze względu na to że wkurzała mnie ilość pilotów w salonie , na dodatek niestety nie mogłem dostać pilota do mojego ampli tunera Onkyo i moich dwóch decków Technicsa co było kolejnym powodem wybrania jakiegoś uniwersalnego rozwiązania . A więc poszedłem tropem kolegów z forum i zacząłem szukać jakiegoś pilota od Logitecha i trafiłem na aukcję z takim o to urządzeniem jak Harmony Hub . Urządzenie jest sterowane ze smartfona (Android\iOS) za pomocą aplikacji Harmony . Urządzenie posiada Wi-fi , bluetooth , i podczerwień oczywiście (więc sterowanie zaprogramowanym urządzeniem może się odbywać za pomocą tych 3 technologii ) . Po odpaleniu urządzenia musiałem je oczywiście zresetować bo kupiłem używkę , i tu mały zonk bo chciałem skonfigurować Hub przez aplikację na iOS i niestety tu pojawił się problem bo konfigurator przez aplikację cały czas "wołał" o pilot aby móc skopiować ustawienia ale na szczęście można Hub skonfigurować poprzez komputer \ laptop po złączu USB . Udało mi się skonfigurować praktycznie wszystkie urządzenia w pokoju (Smart TV Philipsa , dekoder UPC , Playstation 4 ,Ampli tuner , i decki Technicsa , laptop ) i to bez najmniejszego problemu Po konfiguracji postawiłem sobie to cudo na tylnym głośniku przy kanapie żeby Hub mógł objąć wszystkie urządzenia rozrzucone po całej ścianie I wszystko działa genialnie , tym bardziej że bez problemu będąc nawet w łazience mogę sobie przewijać utwory na kasetach oczywiście sterując wszystkim z telefonu Jeszcze jest jedna opcja która mi się bardzo podoba w tym urządzeniu to programowanie akcji związanych ze sprzętem które możemy aktywować np wchodząc do mieszkania (o ile oczywiście WiFi już załapie ) .Akcje oczywiście konfigurujemy wedle własnych upodobań i nazw. Ja zaprogramowałem dwie jak na razie TV i Muzyka . Jesli chodzi o TV to jednym kliknięciem włącza mi się ampli tuner na odpowiednim źródle , do tego startuje tv na odpowiednim źródle i dekoder UPC (i oczywiście jednym kliknięciem te trzy sprzęta gasną ) . Opcja Muzyka to włączenie się ampli tunera na źródle tape i włączenie się mojej "nad przewijarki" z włączeniem się taśmy . Hub jeszcze posiada możliwość sterowania innymi urządzeniami , jak klimatyzacja , rolety , żarówki no jest tego multum . Generalnie polecam urządzenie bo nie zły z niego kombajn , a jak ktoś lubi licytację to czasami można trafić za fajne pieniądze takiego Huba . Niestety ale żadnych materiałów w formie PDF-u nie udało mi się odnaleźć , więc wrzucę tylko linki (niestety w Englishu bo znalezienie materiałów o Hubie na stronie Logitecha po Polsku to jakiś koszmar ) i parę zdjęć ode mnie . https://www.logitech.com/en-us/products/harmony/harmony-hub.915-000238.html https://support.myharmony.com/en-us/hub 1
Admin sherlock Postat Octombrie 31, 2020 Admin Postat Octombrie 31, 2020 Interesujące urządzenie, nie powiem. 26 minut temu, rembol1992 napisał: Urządzenie jest sterowane ze smartfona (Android\iOS) za pomocą aplikacji Harmony A czy można utworzyć klawisze na ekranie smartfonu , np. na kolejnej jego stronie aby sterować funkcjami jakiegoś decka? Mógłbyś wrzucić zrzuty ekranu z tej aplikacji byśmy mogli zobaczyć jak wygląda sterowanie w praktyce?
rembol1992 Postat Octombrie 31, 2020 Autor Postat Octombrie 31, 2020 @sherlock tak to wygląda w wypadku Iphone'a 7 . Z poziomu aplikacji można wejść sobie na każde urządzenie osobno . Widżetu na ekran główny telefonu niestety u mnie nie ma , nie wiem w tej chwili jak sprawa wygląda w wypadku Androida bo nie mam w tej chwili akurat telefonu z Andkiem pod ręką , ale jak będę miał to oczywiście zweryfikuję jak to wygląda .
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum