Technics Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 TEAC V-383C Dane techniczne: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.75 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: DC servo Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 30Hz to 16kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 70dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.06% Dimensions: 435 x 120 x 230mm Weight: 4kg Finish: black Year: 1985 Witam broniłem się przed zakupem tego Decka ale cena swoje zrobiła, i ciekawość marki. Ale do sedna. Przewijania działają, paski są, ale na Play kręci tylko jedna rolka,ta po prawej patrząc od frontu nie kręci. Ale przy przewijania się kręci. I jak od razu włączę play to czasem zrobi jakby kilka obrotów i staje. O co chodzi? 1 1
Admin sherlock Opublikowano 6 Listopada 2020 Admin Opublikowano 6 Listopada 2020 9 minut temu, Technics napisał: na Play kręci tylko jedna rolka,ta po prawej patrząc od frontu nie kręci. Zgaduj-zgadula. Podstawą by ktokolwiek mógł Tobie pomóc to w miarę precyzyjne przeniesienie myśli na klawiaturę. Pobawię się we wróżkę Domyślam się, że mowa jest nie o rolkach a o szpulkach. To, że przy włączeniu funkcji PLAY nie kręci się wynika zapewne z problemów z idlerem. Idler jest napędzany tym białym kołem widocznym z tyłu mechanizmu. Warto byłoby zobaczyć jak wygląda przód mechanizmu pozbawiony maskownicy go zasłaniającej. Nie wiem czy wystarczy zdjąć nakładkę kieszeni i odkręcić śruby, które trzymają maskownicę i wyjąć ją poprzez otwartą kieszeń, ale najczęściej to się udaje. Wrzuć zdjęcie to będziemy myśleć dalej. Do zdjęć ustaw telefon w poziomie. Tak jest po prostu wygodniej oglądać. 1
Technics Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Opublikowano 6 Listopada 2020 Trzeba było od wewnątrz odkręcić śrubki i lekko po skosie przy otwartej kieszeni wyszło bez problemu. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.