staszek66 Postat Noiembrie 14, 2020 Postat Noiembrie 14, 2020 Sony WM-EX552 No to teraz mój najnowszy nabytek z bazaru ze starociami za 5 zł . Miał sklejona taśmą klapkę kieszeni i oczywiście nie działający z powodu strego paska napędowego. Był to ostatni dzwonek aby go wymienic, bo pomału zaczął się przekształcać w klejący glut. Po wymianie walkman zaczął pracować. Wymagał dobrania paru śrubek skrecajacych obudowę i wyprofilowania kieszeni kasety, ponieważ od intensywnego otwierania nieco się zdeformowała. Jak widać nosi wyrażne ślady użytkowania, ale .... gra prawidłowo. Głowica w b.db stanie, autorevers działa, wybór funkcji też. Słychać , że ma kopa na tym mega basie i konturze , aż moim zdaniem chyba za mocno dudni, chociaz to może być też wina kasety - zwykła nagrywana komercyjnie z przebojami lat 80 tych. Basy dużo mocniejsze niż np. w moim inny walkman'ie Sony WM-EX382, gdzie pomimo korektora i mega basu, aż tyle basów nie wydobyłem z niego. Egzemplarz mocno użytkowany, ale ja mam satysfakcję, że go uratowałem przed zagładą i mam model tzw. cassette size , częściowo aluminiowy. 1 1
Admin Comentariu recomandat sherlock Postat Noiembrie 14, 2020 Admin Comentariu recomandat Postat Noiembrie 14, 2020
staszek66 Postat Noiembrie 14, 2020 Autor Postat Noiembrie 14, 2020 Zajrzałem ( po naprawie ) do serwisówki i pasmo 20 Hz - 18 000 Hz robi wrażenie. Funkcje mega bas oraz groove a takze SL SKIP dopełnia jego możliwości. Jak dobrze wyczytałem to trzeba ponagrywac 4 sek przerwy pomiędzy utworami i mozna do 3 utworów w przód wyszukiwać albo jakiś jeden odtwarzać non stop. No prawie jak w CD . W sumie taki mały wysoki model chyba .
Postări Recomandate
Postat de sherlock,
instrukcja użytkownika
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de sherlock,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum