Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

Sony WM-EX552

No to teraz mój najnowszy nabytek z bazaru ze starociami za 5 zł :) .

Miał sklejona taśmą klapkę kieszeni i oczywiście nie działający z powodu strego paska napędowego. Był to ostatni dzwonek aby go wymienic, bo pomału zaczął się przekształcać w klejący glut.

Po wymianie walkman zaczął pracować. Wymagał dobrania paru śrubek skrecajacych obudowę i wyprofilowania kieszeni kasety, ponieważ od intensywnego otwierania nieco się zdeformowała. Jak widać nosi wyrażne ślady użytkowania, ale .... gra prawidłowo. Głowica w b.db stanie, autorevers działa, wybór funkcji też.

Słychać , że ma kopa na tym mega basie i konturze , aż moim zdaniem chyba za mocno dudni, chociaz to może być też wina kasety - zwykła nagrywana komercyjnie z przebojami lat 80 tych.

Basy dużo mocniejsze niż np. w moim inny walkman'ie Sony WM-EX382, gdzie pomimo korektora i mega basu, aż tyle basów nie wydobyłem z niego.

Egzemplarz mocno użytkowany, ale ja mam satysfakcję, że go uratowałem przed zagładą i mam model tzw. cassette size , częściowo aluminiowy.

Walkman sony 006.jpg

Walkman sony 007.jpgWalkman sony 002.jpg  Walkman sony 009.jpg

• O.K. (0 pts) 1
  • +1 1
Postat

Zajrzałem ( po naprawie ;) ) do serwisówki i pasmo 20 Hz - 18 000 Hz robi wrażenie. Funkcje mega bas oraz groove a takze SL SKIP dopełnia jego możliwości.

Jak dobrze wyczytałem to trzeba ponagrywac 4 sek przerwy pomiędzy utworami i mozna do 3 utworów w przód wyszukiwać albo jakiś jeden odtwarzać non stop. No prawie jak w CD :) .

W sumie taki mały wysoki model chyba ;) .

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.