Sari la conținut

Diora SSL 032

Postări Recomandate

Postat (editat)

Wielu twierdzi, że ten deck i ta wieża były najładniejsze. Tak się prezentuje w całości, bo chyba do niej nie było jeszcze CD ( a te srebrne CD teraz kosztują sporo :( ) .

Sprzedałem ją z żalem, ale potrzebowałem kasy na tuner do marantz'a z mojego avatara ;) a wieża poszła jako wystrój ( grający ) restauracji w Chorzowie :) .

diora 2019 012.jpg

Editat de staszek66
  • O.K. (0 pts) 2
Postat

Jeśli chodzi o PRL, to był faktycznie, chyba najładniejszy zestaw z magnetofonem. Czytelny i nieprzekombinowany sitodruk. Nieźle prezentowały się też ówczesne Radmory w srebrnej szacie, ale w tamtych czasach nie było do nich dedykowanych, zgodnych z szerokością zestawu magnetofonów.

Ten zestaw ze zdjęcia... też żal byłoby mi go sprzedawać. Bardzo dobry stan wizualny. :/

• O.K. (0 pts) 1
Postat (editat)

To była szybka piłka ;) wpadł mi ten zestaw przypadkowo i dośc tanio. Z przyjemnościa go doprowadziłem do takiego stanu. Posłuchałem i poznałem wreszcie jak wszystko działa i gra, nacieszyłem się nim trochę ( jak pisałem dżwiekowo tak sobie :( ) . Żona wierciła dziure w brzuchu, że nie mamy miejsca na nią w mieszkaniu, wiec wystawiłem za dość wysoką cenę ;) . Trafił się kupujacy remontujący restaurację z wystrojem w stylu lat 80 tych (meblami i sprzetem z PRL-u)  . Do tego majacy sentyment do tej wiezy - miał taka kiedyś, więc sprzedałem jednocześnie kupująć okazyjnie tuner marantz model 112. Myslę, że poszła w dobre ręce i trafiła w miejsce w którym będzie cieszyć oko i ucho wielu ludzi :) . Lepiej chyba tak niz aby była skitrana w komórce jakiegoś nawiedzonego kolekcjonera ;)

No cóż moge powiedzieć : dzwięk zestawu matantza to zupełnie inny świat - dzwięk jakby lampowo-tranzystorowy, ciepły, mięsisty bas, wyrażne średnie i wysokie.

Dzwiękowo to tak jakbym zamienił poloneza na cadillac'a ;) .

Ps.

oczywiscie z bliska, jak sie przyjrzeć, to idealna nie była, ale faktycznie była ładna.

No i jeszcze jedno in plus dla niej - tam wcisniecie izostatu dawało niemalże gewarancję, że funkcja zadziała :) , przy tych nowszych włącznikach membrankowych to zawsze jest loteria czy się właczy czy nie :D .

Editat de staszek66
  • O.K. (0 pts) 2

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.