konraddefacto Postat Ianuarie 9, 2021 Postat Ianuarie 9, 2021 (editat) Witam mam problem z konfiguracją kaseciaka Philips dcc 600 , chciałem nagrać sobie parę kaset dcc muzyka miała wychodzić z Xboxa który jest podłączony przez HDMI i ustawiony na Game/TV , kaseciak jest podłączony prawidłowo do tape in i out (analog). Problem jest taki że nie amplituner nie daje dźwięku do kaseciaka , odwrotnie jest ok. Wie ktoś jak to skonfigurować ? Kaseciak jest 100% sprawny bo z używam go na na co dzień z marantzem SR6000 Dc Nagranie kaset miało cel porownania jakości nagranej muzyki z obu amplitunerów. Pozdrawiam Editat Ianuarie 9, 2021 de konraddefacto
Admin sherlock Postat Ianuarie 9, 2021 Admin Postat Ianuarie 9, 2021 14 godzin temu, konraddefacto napisał: używam go na na co dzień z marantzem SR6000 Dc Nagranie kaset miało cel porownania jakości nagranej muzyki z obu amplitunerów. Ten Marantz nie ma wejść HDMI więc sygnał audio musi iść do niego analogowo. Swoją droga bardzo ładna maszyna Chcąc porównywać trzeba sygnał puścić w ten sam sposób. Przy czym jeśli źródłem dźwięku ma być konsola to chyba to co jest po drodze co najwyżej może w mniejszym lub większym stopniu "popsuć" dźwięk. Nie wiem co ma lepiej brzmiące przetworniki D/A: czy konsola, czy to Onkyo. Osobiście starałbym się podpiąć urządzenia w jak najprostszy sposób by niepotrzebnie nie stworzyć sobie potencjalnego problemu i zastanawiać się co jest nie tak. Jednakże w celach porównawczych starałbym się obu urządzeniom dać te same warunki pracy.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum