Sari la conținut

Onkyo TX-NR905 - jak skonfigurować z kaseciakiem?

Postări Recomandate

Postat (editat)

Witam mam problem z konfiguracją kaseciaka Philips dcc 600 , chciałem nagrać sobie parę kaset dcc muzyka miała wychodzić z Xboxa który jest podłączony przez HDMI i ustawiony na Game/TV , kaseciak jest podłączony prawidłowo do  tape in i out (analog). Problem jest taki że nie amplituner nie daje dźwięku do kaseciaka , odwrotnie jest ok.

Wie ktoś jak to skonfigurować ?

Kaseciak jest 100% sprawny bo z używam go na na co dzień z marantzem SR6000 Dc 

Nagranie kaset miało cel porownania jakości nagranej muzyki z obu amplitunerów.

Pozdrawiam

Editat de konraddefacto
  • Admin
Postat
14 godzin temu, konraddefacto napisał:

używam go na na co dzień z marantzem SR6000 Dc 

Nagranie kaset miało cel porownania jakości nagranej muzyki z obu amplitunerów.

Ten Marantz nie ma wejść HDMI więc sygnał audio musi iść do niego analogowo. Swoją droga bardzo ładna maszyna :) Chcąc porównywać trzeba sygnał puścić w ten sam sposób. Przy czym jeśli źródłem dźwięku ma być konsola to chyba to co jest po drodze co najwyżej może w mniejszym lub większym stopniu "popsuć" dźwięk. Nie wiem co ma lepiej brzmiące przetworniki D/A: czy konsola, czy to Onkyo. Osobiście starałbym się podpiąć urządzenia w jak najprostszy sposób by niepotrzebnie nie stworzyć sobie potencjalnego problemu i zastanawiać się co jest nie tak. Jednakże w celach porównawczych starałbym się obu urządzeniom dać te same warunki pracy.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.