sub. Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Przymierzam się do zakupu odtwarzacza CD z serii DX. Planuję postawić go razem z Integrą TA-2870, więc chciałbym żeby "stylistycznie" razem to pasowało. Najlepiej byłoby celować dalej w Integrę 6850, czy 6870, ale ze względu na problemy z trudno dostępnym laserem, który często ulegał awarii podczas transportu, ciężko jest dostać dobry egzemplarz za rozsądne pieniądze. Dotychczas myślałem nad modelami z serii DX-69XX ze względu na łatwo dostępny laser, ale nie miałem okazji jeszcze ich nigdzie usłyszeć. Czy ktoś z Was może miał już ten model? Wypatrzyłem jeszcze modele DX-7051 / DX-7510 / DX-730, które wyglądają na bliźniacze, ale nie udało znaleźć mi się żadnego porówania między nimi oraz informacji, czy są lepsze niż np. DX-6930. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke_raj Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Godzinę temu, sub. napisał: ale ze względu na problemy z trudno dostępnym laserem, który często ulegał awarii podczas transportu Witaj na Forum! Co do pytania - wskazanej treści nie rozumiem. Co się dzieje z tymi laserami podczas transportu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sub. Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 2 godziny temu, ke_raj napisał: Witaj na Forum! Cześć! 2 godziny temu, ke_raj napisał: Co się dzieje z tymi laserami podczas transportu? Przytoczę cytat z forum, który objaśnia temat. Ten post dotyczy akurat odtwarzacza DX-6770, ale z tego co się orientuję (proszę mnie poprawić, jeżeli się mylę) w DX-6850 też jest zastosowany laser SPU-3011. Podczas gdy gorsze odtwarzacze, np. z serii DX-69XX mają bardziej dostępny KSS-210A. W dniu 24.06.2019 o 21:50, audiotone napisał: Pierwsze to że laser już dawno mógł być martwy. Ale bardziej przychodzi mi do głowy to że sama głowica lasera nie była zabezpieczona na okres transportu. A wiemy dobrze że jest tam laser w potocznym tzw. "polu magnetycznym". Który wymaga zabezpieczenia na wypadek transportu. Jak tego nie zrobimy bardzo często ulega uszkodzeniu. To jest najprawdopodobniej uszkodzenie tego CD. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.