Mandragor Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 Sony TC-WR790 SPECYFIKACJA: Type: auto reverse, double compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8, 9.6 cm/s Heads: 2 x record/playback/erase Motor: 2 x reel, 2 x capstan Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Headroom Extension: HX Pro Frequency Response: 30Hz to 19kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 73dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.07% Total Harmonic Distortion: 1.8% Input: 160mV (line) Output: 0.5V (line) Dimensions: 430 x 123 x 285mm Weight: 4.6kg Year: 1992 Magnetofon dostałem od kolegi (jest na forum).Brakowało mu czasu na zabawę z nim, razem z tym modelem przywiózł mi jeszcze tc-wr 690 ale o tym innym razem. W tym magnetofonie na początek co zauważyłem bolączką było wariujące sterowanie kieszeniami wciskam STOP zaczyna przewijać itp. Zakupiłem nowe micro-styki i wymieniłem wszystkie. Problem od razu znikł. Drugi problem był z silnikiem dowijania a dokładniej z zębatką, która na nim siedzi. Bardzo częsta przypadłość tych mechanizmów a pęknięcie zębatki nieraz jest takie że gołym okiem nie widać. Problem objawiał się tak że po wciśnięciu STOP zawsze odwijał delikatnie taśmę z lewej rolki. Na początku myślałem że to problem z hamulcem. Jednak to była zębatka na owym silniku. Na zdjęciach biała zębatka oryginalna - pęknięta i czerwona zamiennik drukowany na drukarce 3D można zakupić na allegro (polecam). Kupowałem u tego Allegrowicza już kilka zębatek nie tylko do SONY ale i do TECHNICSA. Jak ktoś by potrzebował podam namiary. Magnetofon jak dla mnie gra bardzo ładnie miałem go sprzedać ale został brat zaczyna się wkręcać w lata młodości. 1 1
Admin sherlock Opublikowano 2 Lutego 2021 Admin Opublikowano 2 Lutego 2021 Fajna kopiareczka. Jeszcze jakby miała nagrywanie na dwie kieszenie ... . To byłby prawie luksus.
Mandragor Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Opublikowano 2 Lutego 2021 no i tu Cię zaskoczę ma nagrywanie na dwie kieszenie. 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
1 reakcja
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.